Gode råd til julegaver på nettet

Gode råd til julegaver på nettet

Om få dage er det juleaften, og så siger traditionen at vi skal pakke julegaver op når mandlen er fundet. Op til jul har mange danskere haft travlt med at købe julegaver til hinanden, og mange har foretaget indkøbene på nettet. Har du købt julegaver på nettet i år? Eller foretrækker du at støtte det lokale byliv?

Hvis du stadig har nogle gaver til gode – altså indkøb – følger her nogle råd fra Emærket, som er pejlemærket for at alt foregår som det skal. Emærket har sendt 5 gode råd ud til danskere, som står og skal investere skillinger i julegaver via internettet. Lad os se på de gode råd.

Er indpakningen gratis?

En fordel ved at købe julegaver i fysiske butikker er ofte at den flinke ekspedient tilbyder at pakke julegaven ind. Har du samme mulighed på nettet? Heldigvis tilbyder mange webshops gratis indpakning, mens andre lægger et gebyr oveni prisen. Hvis webshoppen på tydelig vis gør opmærksom på dette gebyr, er det lovligt.

Er gaven i god form?

Du bør altid tjekke efter om julegaven er ok, når du modtager den. Det virker muligvis kønsløst at pakke en julegave op for at se om den er i god form, men det er dit ansvar at få tjekket op på sagen – også inden gaven foræres juleaften.

Kan julegaver byttes?

Når du handler på nettet, bør du altid undersøge hvor længe din julegave kan byttes. Loven siger at du har 14 dage til at fortryde dit køb i samt 14 dage til at få returneret julegaven. Mange webshops giver dig god tid til bytteriet, men det er ikke alle, der gør det.

Hvad med gavekort?

Og så er der de elskelige hadegaver: gavekort. Hvor længe er de mon gyldige? Udgangspunktet er 3 år med mindre at webshoppen har andre regler på området. Tjek derfor altid hvor længe gavekortet i den pågældende webshop er gyldigt. I øvrigt er det en god ide at få brugt gavekortet så hurtigt som muligt. Jo længere tid der går, jo større er risikoen for at noget kan gå galt, for eksempel at gavekortets udsteder lukker eller går konkurs.

Julegaven frem inden juleaften?

Og så er det jo altid rart om julegaven lander hos modtageren inden juleaften. Det er ufedt at åbne julegaver efter den 24. december. Du kan aldrig være sikker, så tjek leveringstider efter, når du handler på nettet.

Endelig kan du støtte det lokale butiksliv ved at handle i byen og lokalområdet. Det holder liv i butikkerne, og det kan jeg godt lide …

www.emaerket.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.