Køb af bærbar pc

Køb af bærbar pc

Står du og skal ud at købe en bærbar pc, er der mange ting du bør have med i overvejelserne. Hvor hurtig en processor, hvor meget RAM, skærmstørrelse og eventuelle godbidder i form af software? Jo, det kan blive en uoverskuelig opgave, og så kan det være en god ide med en lille guide, der viser dig hvilke ting du skal være opmærksom på, når der skal handles hos den lokale computerbutik eller online på internettet. Nedenstående er blot et udkast til de forskellige udfordringer ved køb af bærbar, og jeg har sikkert glemt noget…

Køb af bærbar: Skærmstørrelse

Hvad skal du bruge den bærbare computer til? Det må være det vigtigste spørgsmål overhovedet, og dette spørgsmål er også essentielt, når du skal bestemme dig for en skærmstørrelse. Standarden har i mange år været 15,4 tommer, men det er jo ikke ensbetydende med, at det er dit behov. Nogen foretrækker små skærme på eksempelvis 10 tommer, mens andre foretrækker de store 17 tommer. Tænk over om det er billedbehandling og videoredigering du skal arbejde med, for så er en stor skærm en god ide. Er det almindeligt kontorarbejde, kan du sikkert nøjes med en mindre skærm. Husk også at skærmens størrelse har betydning for maskinens vægt. Tænk også over om du ønsker en trykfølsom skærm ved køb af bærbar, som du kender det fra smartphones og tablets.

Køb af bærbar: Vægt

Og netop vægten ved køb af bærbar er også en faktor, som jeg synes du skal have med i dine overvejelser. Hvis den bærbare er for tung, vil du blive grundigt træt af det, hvis du ofte transporterer den bærbare computer fra sted A til sted B. Jeg husker med gru på min Dell 17 tommer, som var så dejlig at arbejde ved. Jeg husker dog også at jeg hadede at lægge den i tasken og tage på farten med adskillige kilo på skulderen. Denne artikel skrives på min Chromebook. Den har blot en skærm på 10 tommer, men den vejer til gengæld også kun et kilo.

Køb af bærbar: Tastatur

Hvis du er lettere klodset til at ramme tasterne som jeg er, vil det være en god ide at købe en bærbar pc med et godt, stort tastatur. Hvis tasterne bliver for små, bliver man hurtigt træt af at skrive den ene rapport efter den anden. Nogle bærbare har desuden også numerisk tastatur ude i højre side, hvilket kan være en stor fordel, hvis du taster mange cifre ind.

Køb af bærbar: Drev

I dag er det efterhånden almindeligt at de bærbare computere produceres uden optiske drev. I gamle dage var et diskettedrev samt cd eller dvd drev en obligatorisk del, men sådan er det ikke nødvendigvis i dag. Tænk over hvor sjældent du egentlig stopper en skive i maskinen. Måske er et dvd drev overflødigt ved køb af bærbar? Med mindre ungerne bruger computeren på bagsædet i bilen til at se film med.

Køb af bærbar: Processoren

Nu bliver det langhåret, for en lynartikel som denne kan ikke se seriøst på spørgsmålet om processor ved køb af bærbar. Dog kan du roligt indse, at du næppe behøver den hurtigste processor på markedet, hvis du blot bruger maskinen som en kontor- og internetcomputer. Har du derimod gang i større billedredigeringer eller andet tungt arbejde som krævende computerspil, bør du granske i de nyere og hurtigere processorer.

Køb af bærbar: Harddisk

Når du anskaffer en bærbar, skal du også notere dig hvor stor harddisken er. Vi kommer ikke uden om, at en stor harddisk kan være en fordel, især hvis du gemmer digitale billeder og videoklip på maskinen, eller hvis du er pjattet med at downloade og installere masser af programmer. Tænk dog også over, at man i dag snildt lagrer filer oppe i skyen via en eller anden cloud tjeneste som SkyDrive, Dropbox eller Google Drev.

Køb af bærbar: Andet

Endelig skal du kaste et blik på hvilke porte, der er indbygget i den bærbare pc. Hvor hurtig er USB portene og er der mulighed for at isætte et ganske almindeligt LAN kabel?

Hvad glemte jeg i denne artikel der handler om køb af bærbar?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.