KeePass husker dine passwords

KeePass husker dine passwords

Uhauha. Det der med at gå og huske sine passwords (eller kodeord på dansk), kan være en hård nød at knække. Man bør oprette et unikt password, hver gang man opretter en konto på internettet, og det er jo netop her at skoen klemmer: at huske unikke passwords fra tjeneste til tjeneste. Personligt har jeg opgivet. Derfor anvender jeg programmet Roboform til at huske mine passwords. Roboform er en tilføjelse i min browser, så hvis jeg fx skal tjekke min Gmail eller Facebook, vil et enkelt klik med musen sende mig hen til sitet plus logge ind for mig automatisk – uden at jeg skal udfylde så meget som et enkelt lille tegn. Tidsbesparende og bekvemt.

Men læs også denne tråd i forummet, hvor Jenss gør opmærksom på programmet Sticky Password Pro

Roboform koster penge, hvis du ønsker den udvidede version, som jeg råder over, men der findes gratis alternativer. KeePass er en af de mere anerkendte programmer, der husker dine passwords. Faktisk kan KeePass importere dine gemte passwords i Roboform, hvis du en dag sadler om fra Roboform til KeePass. KeePass fås endda i en portable version, hvilket betyder at du kan have programmet på dig via en USB nøgle. Dermed har du altid dine passwords på dig, hvis du en dag sidder ved en fremmed computer.

Nå men KeePass gemmer altså dine passwords i en lille database, som ikke fylder alverden. Når KeePass startes, skal du angive en masterkode, som gør at du får adgang til programmet og de passwords, som det passer på for dig. Der er tale om et gratis, brugervenligt, lille program der husker dine passwords.

Bruger du software, der husker dine passwords?

www.keepass.info

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.