Kan du undvære computeren?

Kan du undvære computeren?

Tiderne skifter. Dagens teknologiske og elektroniske udstillingsvindue i en rimeligt opdateret gadget-butik byder på lidt af hvert: små, geniale smartphones, tablets, e-bogslæsere, Apple computere, pc’er samt laptops og netbooks.

Udvalget er stort, og det kan som forbruger være svært at vælge: hvad skal jeg købe og hvad får jeg brug for? Mange eksperter spår, at den traditionelle computer snart er en saga blot. Langsomt men sikkert styrer computeren mod afgrunden, og i fremtiden vil andre apparater tage over til fordel for os nysgerrige mennesker, der som sidegevinst snupper effektivitet og virksomhed med.

iPad er ingen erstatning

Personligt har jeg stadig svært ved at se, hvordan jeg skal undvære min pc og MacBook i mit daglige virke. Det er sådan en bandit disse linjer forfattes på, og mus og tastatur falder mig godt. Jeg forstår ganske enkelt ikke de eksperter, der spår, at pc’en uddør til fordel for tablets, som er i rasende fart ud over stepperne. Og tablets er da også smarte. Vi har selv en iPad i huset, og jeg ser flere og flere mennesker omkring mig, som anskaffer sig sådan en lille fiks tablet. Men erstatning for pc’en? Næppe i mit virke.

Jeg har forsøgt at skrive effektivt på en tablet (og smartphone for den sags skyld), men mine fingre er ikke skabt til sådan et skærmtastatur. Jeg savner følelsen af at ramme noget, og lyden af et tastatur er blevet en trist afhængighed. Der er endda anskaffet et Bluetooth tastatur til vores iPad, og dette virker ganske fint, men jeg har dæl’me svært ved at være fremstillingsdygtig på sådan et bitte keyboard. Nuvel, hvis jeg bare skal sluge lidt nyheder, tjekke Facebook, guffe YouTube videoklip samt granske og måske skrive lidt mail, så er iPad’en ganske god. Men når det kommer til seriøst arbejde, enten til mit daglige virke i KursusCentret på Svendborg Erhvervsskole eller til mine puslerier her på Nettips, så er en god, gammeldags computer mit foretrukne værktøj.

Årsagen til færre solgte computere

Ud over mit skrivehandicap på en tablet er der også udfordringer med hensyhn til eksempelvis billedbehandling. Billeder til Nettips skal redigeres, så de passer nogenlunde ind i konceptet, og somme tider er der behov for screenshots fra websites. Disse opgaver kan sikkert sagtens løses på en iPad, men enkelt? Nej, det synes jeg bestemt ikke det er! Så man undrer sig sikkert over, hvorfor salgstallene for konventionelle computere falder. Hvordan kan det være at tablets er ved at overhale computerne på salgstallene?

Først og fremmest er jeg ret sikker på, at mange stadig har en fortrinlig og brugbar computer stående i hjemmet. Der er blot sket den positive udvikling, at computerne i dag holder længere end tidligere tider. Springet fra en 386’er til 486’er var enormt, og når man opgradere RAM fra 256 MB til 512 MB var det svært at få armene ned i ren begejstring. Sådan er det ikke helt i dag. De computere vi anskaffer os i dag har længere levetid, og de magter i højere grad de krav, der stilles fra software udviklerne. En undtagelse er moderne computerspil, som jævnligt skruer op for kravene, og det holder producenter af grafikkort i live…

Hvordan er computer-situationen hjemme hos dig?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.