Kalender med fotos

Kalender med fotos

Til dagligt, når jeg møder en kursist, som sidder og forsker lidt i Publisher, der er Microsofts DTP program i Office-pakken, lander vi ofte i den skabelon, hvor man skaber sin egen kalender med fotos. Det er voldsomt populært – især op mod juletid – at skabe en årskalender, hvor man pryder årets 12 måneder med fotos fra egne rækker. Det er en uhyre populær gave at forære til familien, hvor de enkelte måneder prydes med digitale billeder, der naturligvis har familien i centrum. Hidtil har jeg altid skelet til Publisher, når denne type opgave skulle løses, men fremover vil jeg muligvis sende et gratis program en venlig tanke. Det gratis program til at lave kalendere med hedder Pically.

Pically er produceret af en tysk idemand, som nyder at sidde foran computerskærmen. Navnet er Petros Dolaschjan, og han producerer en række forskellige programmer og apps, som kommer os andre til gode. En af disse hedder altså Pically, og her er der tale om et lille fikst program, som altså kan skabve den personlige kalender. Det handler såmænd blot om at installere Pically, finde de gode fotos, som man ønsker skal indgå i kalenderen, og så ellers gå i gang med at kreere den personlige kalender med fotos. Man kan naturligvis indtaste fødselsdage, bryllypsdage, begivender og events i stride strømme, og når du er færdig med årets gang, gemmes kalenderen i PDF format.

Du skal downloade omkring 5 MB og så installere Pically. Da jeg skulle finde installationsfilen på websitet, blev jeg en smule forvirret over en række download-reklamer på hjemmesiden, så linket herunder er en gave til folk, som hurtigt klikker galt i byen. Brug linket herunder og vælg det styresystem, som du ønsker Pically til. Du vælger mellem Windows, Linux og Mac.

Altså:

  1. Du vælger 12 fotos
  2. Du indtaster de begivenheder du ønsker
  3. Du angiver et filnavn til kalenderen
  4. Og så genererer du ellers din personlige kalender med fotos.

Bemærk at du ikke kan gemme dit arbejde og fortsætte på opgaven senere. Og så skal du leve med et link til idemandens hjemmeside på dine kalendersider.

www.petrosit.de/apps/16-downloads/27-pically-download

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.