Julen: Gadgets er blandt indbrudstyvenes top 5

Julen: Gadgets er blandt indbrudstyvenes top 5

Langt de fleste juletraditioner forbindes med hygge og glæde. Men der er desværre også en meget kedelig juletradition, der vender tilbage år efter år. For når juleferien starter, så begynder antallet af indbrud at stige.

I følge Det Kriminalpræventive Råd var der sidste år hele 45% flere indbrud i juledagene, end der var på årets øvrige dage.

Årsagen til at julen rammes af indbrud skyldes, at vi samles hos venner og familie. Dermed står vores huse tomme, lige til at gå til for indbrudstyve.

Og indbrudstyvene er særligt glade for gadgets og elektronikprodukter. En undersøgelse lavet af YouGov udført for Forsikring & Pension viser, at

  • 28% får stjålet computere og tablets,
  • 21% får stjålet mobiltelefoner, mp3 afspillere og lignende,
  • og 21% får stjålet foto- eller videoudstyr.

Det er faktisk kun smykker, ure og kontanter som folk får stjålet oftere.

Dette kan DU gøre

Når indbrudstyven skal vælge, er det altså værdigenstande, som dels er nemme at tage med sig og dels nemme at omsætte, som er populære tyvekoster. Hvis der er mulighed for det, kan det være en god idé at låse dem inde i et pengeskab eller andet indbrudssikkert skab.

En anden måde at sikre sig på, er ved at forebygge, at der overhovedet sker indbrud. Og her er der faktisk en del ting du kan gøre selv, uden det koster dig en krone.

Du skal vide, at indbrudstyve ikke vil vælge boliger, hvor der er en risiko for at blive opdaget. Så for at sikre dig, skal du altså få det til at se ud som om, at nogen er hjemme.

Hjemmesiden dit-indbo.dk har lavet en infografik, som viser dig 9 simple og konkrete tips til, hvordan du skaber utryghed hos indbrudstyven og dermed sikrer dig mod indbrud i julen.

Få de gode tips her:

undgaa-indbrud-i-julen

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.