Julegaver på nettet – igen

Julegaver på nettet – igen

Nå, så troede du at redaktøren på Nettips var gået til køjs, hva’? Ikke flere dommedagsartikler om de forfærdelige julegaver på nettet. Så slap du endelig, hva’? Næ nej, vi tager lige en tørn mere, og igen handler det altså om, at du og mange andre køber julegaverne på nettet. Og jeg vil blive ved med at stikke til samvittigheden.

Ferratum er et finsk firma, der har specialiseret sig inden for mobile banking, og finnerne tilbyder forbrugslån – måske en godbid for danskere, der mangler kolde kontanter til julegaverne? Ferratum har foretaget en undersøgelse, som fortæller at næsten hver fjerde ønsker at købe julegaverne online i år. Uhadadada.

Legetøj og spil som julegaver

Over 23 procent af alle julegaveindkøb sker altså online på internettet, og selv om tallet er højt, er rædslen endnu større i England, hvor 40 procent af alle julegaveindkøb sker online. Tallene stammer fra Ferratums undersøgelse, som inkluderer svar fra 14.000 kunder i 21 forskellige lande.

Det er især legetøj og spil, som købes online. På de følgende pladser kommer bøger – overraskende ? – og sportsudstyr på tredjepladsen. Igen vil indkøbstallet slå rekord viser undersøgelsen, og når så mange handler på nettet, er der bestemte årsager til det.

For det første er det nemt, at man kan handle julegaver, når det passer ind i ens dagsprogram. Når ungerne er lagt i seng, kan mor og far i ro og mag handle julegaver, uden at skulle tænke på øvrige indkøb til familiens ve og vel. Det er d også nemmere at få Postmand Per til at bringe julegaverne til hjemmet, i stedet for at man skal slæbe sig en pukkel til.

Sprut under juletræet

Nå, jeg vil altså stadig slå et slag for at du handler dine julegaver i de lokale butikker. Vi risikerer butiksdød og stor-indkøbscentre, som er værd at inddrage i Stephen Kings kommende romaner. Det er ren gys og gru – i mine øjne.

Ferratum kan i øvrigt fortælle andre ting fra deres undersøgelse, blandt andet at

 • Englænderne helst køber bløde pakker
 • Esterne er pjattede med alkohol som gaver under juletræet
 • Polakker går efter parfume og andre kosmetik-gaver
 • Svenskere handler helst bøger, interiør og husholdningsartikler
 • Hollændere er vilde med elektronik og bøger

Læs også

2 Comments

 1. krummedige

  Hej Allan

  Tror/håber du har smidt et forkert link.Siden tilbyder kviklån til 664.4 % i ÅOP !
  Hvilket har sendt tusindvis af unge i Ribers.

  God jul fra krummedige

  Reply
 2. Allan Bojsen

  Hej Krummedige. Jeg linkede egentlig til pressemeddelelsens afsender, men har nu fjernet linket. Så må folks selv Google, hvis de ønsker at komme til Ferratums hjemmeside.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.