Julegaveideer fra Microsoft

Julegaveideer fra Microsoft

Julen varer lige til påske, men inden er der lige et gaveræs, der skal overstås. Julegaveideer er bestemt værd at tage med på vores daglige netfærden, og forestil dig at du på dit ophold her på Nettips falder over den perfekte gaveide. Julegaveideer kan man sjældent få for mange af, så vi skynder os at viderebringe nogle julegaveideer fra Microsoft til de nørdede borgere i det teknologiske samfund. De julegaveideer vi bringer her, spænder fra 350 kroner op til nogle tusinde kroner. Min egen favorit? Den nævner jeg til sidst, men det vil måske overraske nogen!

Lad os starte i den billige ende. Microsoft fremstiller faktisk nogle ganske lækre mus og tastaturer, som ofte er sat i skyggen af Logitechs fremragende produkter. De skæve tastaturer er jeg aldrig blevet gode venner med, men Microsoft mus kan anbefales. Sculpt Comfort er navnet på en lille mus, der er optimeret til Windows 8 med 4vejs scroll. Dertil skal lægges en speciel Windowsknap, som gør det let at skifte imellem startskærm og Skrivebordet. Prisen er cirka 350 kroner. Hvis du ønsker tastaturet med stort set samme navn, skal du slippe lige omkring 1.000 kroner. Så får du til gengæld et tastatur i et ergonomisk korrekt udført design.

Spil til Xbox 360

Hvis vi kaster et blik på den bløde afdeling, starter vi med underholdning til Xbox 360. Call of Duty Ghosts til Xbox er et actionspil på højt, højt niveau. Spænding, intense kampe samt sublim grafik skal nok få spilnørderne op på mærkerne. Prisen for spillet er 550 kroner. Til de lidt mere seriøse tilbyder Microsoft en supergod Officepakke med Word, Excel og PowerPoint. Dertil skal lægges det roste notatprogram OneNote. Alt kan gemmes i den dertil hørende SkyDrive oppe i skyen. Prisen for pakken til studerende og skoleelever er tæt på de 1.000 kroner. Hvis man investerer i Office 365, får man programmerne til rådighed oppe i skyen, hvilket kræver internetforbindelse. Prisen for et år er 800 kroner, men så kan pakken bruges af op til 5 computere/enheder.

Handler det om smartphones, er der jo Nokia smartphones. Nokia blev opkøbt af Microsoft, og sammen forsøger de at skabe en interessant smartphone med Microsofts styresystem på. Nokia Lumia 625 til 1.900 kroner er en oplagt mulighed, hvis det er det prisleje, man befinder sig i. En skærm på 4,5 tommer samt parat til 4G gør denne Nokia smartphone interessant, og du får 7 GB i skyen til dine billeder, dokumenter mv.

Vi kommer heller ikke udenom Surface Pro 2, som er Microsofts forsøg på at skabe den perfekte tablet til familien. Her får du Intel Core i5 processor i en Windows 8.1 enhed, og hastigheden skulle være uovertruffen. Du kan købe ekstraudstyr, så tabletten opfylder dine behov, for eksempel dockingstation. Prisen er dog noget højere end konkurrenter fra Android og Apple verdenen. Surface Pro 2 står til 7.800 kroner.

Bærbar pc: Sony Vaio

For cirka samme pris kan du få en laber Sony Vaio Pro 13 bærbar computer, som er lidt af en lækkerbisken. Den koster 8.000 kroner, og så får du en laptop med en skærm på 13,3 tommer. Batterilevetiden melder op til 11 timer, og vægten udgør blot en lille smule over 1 kg, altså næsten samme vægt som en liter minimælk.

Endelig kan du vælge at købe eller ønske dig den ultimative ultrabook. Lenovo Ideapad Yoga er det smukke navn til en hybrid mellem bærbar pc og tablet. Den kan bruges til arbejde, hygge og sjov, og indeholder Windows 8.1 på en skærm, der siger 11,6 tommer. Det skulle være den tyndeste ultrabook til dato, men til en pris på 10.000 kroner bør den også være i top.

Hvad jeg selv ville vælge? Jo, sådan en Sony Vaio laptop skulle være lidt af et herligt bekendtskab, så selv om jeg langt fra mangler en computer, ville det være spændende at få sådan en Windows 8.1 bærbar ind i porteføljen.

www.microsoft.dk

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.