Hvordan kommer det til at gå?

Hvordan kommer det til at gå?

Om nøjagtigt 363 dage stopper Microsoft støtten for Windows XP. Når der bliver skrevet at de stopper støtten, så menes der ikke bare til forbindingskassen, men det faktum at selskabet ikke længere kommer til at levere sikkerheds/funktionsopdateringer til det højt elskede OS- som efterhånden er elleve år gammelt. Enhver ved at et Microsoft-OS er nødt til i en lind strøm, at tilføres opdateringer for at holde hackerne ude.

Men Microsoft har bestemt sig. Via e-post er der udsendt advarsel om at 08 april 2014 stopper Microsoft sin støtte for ti år gamle Windows XP. Dette betyder at du ikke længere vil modtage opdateringer, inkluderet sikkerhedsopdateringer, for Windows XP fra Microsoft” gentager Microsoft på microsoft.com/windows med overskriften “Get Modern” og ikonet kendt fra Windows 8.

Det er nemlig allerede kendt at Microsoft giver selskaber som ønsker at gå over til Windows 8 15 procent i rabat på Windows 8 Pro og Office 2013 Standard. Også Office 2003-støtten stoppes indenfor et år.

Det skønnes at Microsoft gerne vil have sine kunder over til et langt mere moderne operativsystem, men der spørges ikke til om ikke selskabet alligevel bliver nødt til at levere sikkerhedsopdateringer til det på en eller anden måde. For selv om brugen af Windows XP fortsætter med at falde er det fortsat sådan at der pr marts 2013, så er OS-et installeret på 38.73 procent af alle verdens maskiner. Dette ifølge friske tal fra Net Applications.

Kilde: Windows og Net Applications

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.