Java: sådan gør du

Java: sådan gør du

I øjeblikket er der huller i cyberluften. Det handler om Java, som verdensfirmaet Sun/Oracle står bag. Java bruges til mange ting på nettet, blandt andet til chatforummer, online spil, 3D billeder, Borger.dk og til danskernes netbank.

Derfor er der grund til at hæve øjenbrynene en ekstra gang, hvis eksperter advarer imod at tage Java i brug på grund af sikkerhedsproblemer. DK Cert hører netop til eksperterne, og de er ikke i tvivl: så længe at Java er så hullet, er der fare for at din bankkonto bliver lænset af skumle bagmænd. Derfor opfordres danskerne til at lade netbank være netbank, indtil Java er opdateret og dermed sikret.

Det anbefales derfor at du slår Java fra i din browser, altså det program du bruger i dette øjeblik, når du surfer på nettet. Og der er forskellige fremgangsmåder i de forskellige browsere. Her får du forslag til arbejdet:

Internet Explorer

  1. Klik på ”Tandhjulet” øverst til højre
  2. Vælg Internetindstillinger
  3. Fanebladet Programmer > Administrer
  4. Deaktiver Java

Google Chrome

  1. Skriv chrome://plugins
  2. Deaktiver Java

Firefox

  1. Klik på Funktioner
  2. Vælg Tilføjelser > Plugins
  3. Deaktiver Java

Hjælp til Java

Michael fra IT-artikler.dk skriver: Hvis du har problemer med at komme på netbank fordi NemID ikke virker, kan det skyldes Java som ikke virker korrekt. NemID benytter nemlig Java for at kunne køre, så derfor er det vigtigt at det virker. Når Java fejler, er det ofte pga. du har en forkert version installeret, eller pga. dit plugin i din internet browser. Du kan starte med at opdatere din Java på deres hjemmeside. Hvis det ikke virker, kan du slette det helt og prøve at installere det igen (genstart mellem sletning og installation). Hvis det stadig ikke virker, kan du prøve at tjekke om Java er korrekt installeret i din browser.

Se vejledning til hvordan du tjekker om dit plugin er aktiveret: Java virker ikke på min computer

Du kan selvfølgelig også opdatere Java, så du sidder med Java 7 Update 11. Denne update lukker ikke det forbistrede hul, men download den alligevel.

Er din Java sikker – test af Java

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.