IT gyserhistorier

IT gyserhistorier

Interessante historier om hvad du ikke bør gøre. Pas på Facebook, spillefugle og hang til udenlandsk hjælp.

Forleden dag faldt jeg over en artikel hos PCWorld, der fortæller en del gyserhistorier om hvor galt det kan gå, når man ikke tænker sig om. Førhen holdt folk deres sociale kontakter ved lige via deres hjemmecomputer, men med det stigende behov for altid at være ajourført, benytter mange ansatte nu deres pc på arbejde til at tage et smut forbi Facebook, og – hvis man har lidt tid til overs – til et lille onlinespil.

At det kan give problemer med arbejdsmoralen og eventuelle virusangreb siger sig selv. Så er det mindre heldigt, at en spillefugl i et firma når at redde sig en keylogger på maskinen, særlig når vedkommende står for udbetaling af store beløb i firmaet.
Firmaer burde have en eller anden politik angående brugen af firmaets computere til andet end firmarelaterede emner, og det burde samtidig kraftigt pointeres, at computere der normalt bruges til finansielle transaktioner under ingen omstændighed må bruges til andet, end det den er beregnet til.

Den skrøbelige nørd
Hvis man får den ide at skifte Windows ud på de forskellige servere i firmaet med Linux, så kunne det være en god ide ikke at få en studerende til at lave det i sin ferie og så tro at alt kører af sig selv, for hvis der ikke er andre i firmaet, som kender programmet, så kan det gå virkelig galt. Løsningen må være enten at hyre nogen der står for den daglige drift, eller få en fornuftig serviceaftale med et firma, for det kan blive en bekostelig affære at få systemet op og køre igen, hvis den eneste som har styr på det ikke er til at få fat på.

Den slags ting ser man også i kommuner og regioner, hvor systemadministratorerne ændrer en del ting, velvidende at det kan give problemer næste dag og så beslutter sig for at tage en fridag. Bortset fra de sædvanlige problemer med folk, der i en brandert har postet nogle kommentarer på Facebook, som kan give store problemer bagefter, især hvis kommentaren handler om chefen eller hans kone, og man så er medlem af en firmagruppe, hvor alle ansatte kan se ens kommentarer.

Hører hjemme i affaldsspanden
Et sted hvor nogen finder det nødvendig at spare, er når firmaer har besluttet sig for at få en ny hjemmeside. Sådan en opgave kan – hvis der skal spares – hurtigt lande et sted i udlandet, og hvis der så ikke er nogen i firmaet der holder styr på hvad der sker, kan man i værste fald ende med at få et produkt, der mere hører hjemme i en affaldsspand end på nettet.

Jeg har tit undret mig over hvilken gavn Google har af Gmail. Jeg bruger Gmail til at sluse al min post igennem, og forsøger derved at slippe af med de fleste spammails inden de når min postkasse.
Det ser ud til at virke, for de par gange jeg har tjekket, har der ligget oceaner af spammails på min Gmailkonto og de fleste når ikke ned til mig. Jeg sletter aldrig for der er jo plads nok, og hvis det kommer til at knibe, kan jeg jo altid slette lidt. Hen ad vejen.

Der er mange andre spændende katastrofer i nedenstående artikel, så det er spændende læsning.

www.pcworld.com/article/172352/nine_reallife_it_horror_stories.html

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.