It flop i 2010

It flop i 2010

Året er ved at være ovre, og 2011 venter lige forude. Der er tradition for at man kigger baglæns, så året lige endevendes en omgang eller to. Det kan gøres på mange måder. Man kan tjekke søgeord via Googles Zeitgeist, eller man kan laste et blik på årets store computerspil. Man kan også kaste et blik på nogle af årets fiaskoer eller flop, der ramte it-branchen. Så det vil vi forsøge.

Nem ID, en svær løsning
Jeg starter med Nem ID, som efter min mening er lidt af en fiasko. Nuvel, sikkerhed er jo en særdeles vigtig ting, og hvis Nem ID er med til at sikre vores følsomme oplysninger, så er det jo godt. Det er bare skidt, hvis Nem ID systemet ikke er så sikkert som udviklerne troede, at det var. Og hvad de personlige breve, der landede de forkerte steder? Nem ID er heller ikke så nem, som mange påstår. Og så kan det undre at man ikke fra start sikrede sig webadressen, som 90 procent indtaster, hvis de vil vide mere om Nem ID… Nem ID trænger vist til en update.

Facebook og privatlivet
Facebook jokkede også i spinaten, da firmaet ikke forstod, at mange af dets millioner af brugere ønskede at styre deres følsomme informationer selv. Det syntes Facebook ikke der var grund til. Næ nej, firmaet mente at det skulle det nok selv klare – altså at styre alles personfølsomme informationer. Desuden påstod firmaets hovedmand, Mister Zuckerberg, at brugerne ikke interesserer sig for privatlivets fred. Tøhø.

Google ramt af bølgen
Google har mange gode ideer og intentioner. Sjældent hører man om kiks og flop fra deres side, men deres Google Wave ramte bare ikke plet. Ved hjælp af Wave var det meningen, at Google-brugere kunne leve et globalt fællesskab á la Facebook, og at man kunne kommunikere med hinanden i realtid, altså i en slags chatverden, i stedet for at bruge mails. Nope, den gik ikke Google.

Pinligt antenneproblem i iPhone
Antennen i iPhone 4 vakte også stort postyr – og med god grund. Her havde Apple sat det ene rygte i gang efter det andet for at skabe sig fed PR forud for lanceringen af iPhone 4. Denne labre telefon fik på alle tangenter, og der var stort set ikke den ting, som iPhone 4 ikke kunne. Desværre kunne den ikke bruges som telefon, hvis man holdt forkert på den. Et usselt antenneproblem stod i vejen for den komplette smartphone.

Googles manglende salgsevner
Google forsøgte sig i samme boldgade med deres Nexus One telefon. Alt så ud til at gå forrygende: en smartphone med Android og med lækkert finish fra HTC. Hele verden hyperventilerede, og europæerne kunne ikke vente til at den blev frigivet herhjemme. Men der gik kos i det for Google, fordi de selv ville stå for salg og support. Den opgave magtede de ikke. En øbberbøv til Google.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.