It farer i 2013

It farer i 2013

Traditionen tro er sikkerhedsfirmaer ude med advarende pegefingre på trinet til et nyt år. 2013 er en realitet om et øjeblik, og derfor skal vi mennesker blot huske på, at andre mennesker nyder at ødelægge vort normalt så gode humør. Det gør ondskaben på forskellig vis.

F-Secure er ude med 5 spådomme for 2013, så når du læser disse spalter om et års tid, vil det vise sig om F-Secure tog fejl.

1. Internettets fremtid

Fortsætter internettet dets anarkistiske facon, hvor folket med fødder i mulden agerer som det har lyst med ytringsfrihed? Eller skal nettet strammes af restriktioner og censur? Og er det rimeligt at store aktører som Google, Facebook og YouTube skal betale en slags indholdsskat? Kunne man forestille sig at internettet bliver til flere små, selvstændige internetter?

2. Det usmarte tv

Smart TV er et relativt nyt element i husstandene. Det smarte tv er typisk koblet trådløst op på husets internetopkobling, og det betyder at der er en potentiel fare for, at disse fjernsyn også snart må forvente diverse virusangreb. Og endnu værre: uden sikkerhedssoftware bliver det nemmere at miste brugernavne, adgangskoder og diverse informationer via phishing-angreb. Er du for eksempel sikker, når du logger på din Netflix konto?

3. Mere mobilt malware

Smartphones og tablets er formentlig kommet for at blive. Vi mennesker elsker at medbringe vores ting på farten, og det betyder at vi er online det meste af tiden. Apps hentes i stride strømme, og hvad er mere nærliggende for banditter at skjule skadelige sager i ”spændende” apps?

4. Mac er ikke så sikkert

En af de ting jeg altid har fået tudet ørerne fulde med, er at Mac er sikkert, og at man ikke behøver sikkerhedsprogrammer på Mac computere. Fortsætter denne skråsikre indstilling monstro? F-Secure forudser at malware vil ramme Mac i stigende grad, især fordi at en skurk, som udviklede malware til Mac, stadig er på fri fod. En Macopat?

5. Spionage!

Og så skal vi ikke undervurdere risikoen for at spionage i højere grad rettes mod cyberspace. Cybervåben er opfundet, og de bruges af både lyssky nationer og civiliserede lande fra den vestlige verden. Spørgsmålet er hvor meget disse cybervåben bliver taget i brug mod udefrakommende farer.

www.f-secure.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.