iPhone 5C: Hit eller flop?

iPhone 5C: Hit eller flop?

I går var Apple og det meste af verden på stikkerne. Apple holdt nemlig deres keynote hvor de sædvanligvis præsenterer deres kommende produkter. Og Apple havde virkelig spændende projekter på bedding. iPhone 5S er et af produkterne. Her bliver det kommende iPhone flagskib udstyret med uanede kræfter, og meget tyder på at 5S’eren nok skal begynde at tage kampen op imod de nye og hurtigere smartphones fra Samsung, Sony og HTC. Jeg skal ikke kede læserne med alt for mange specifikationer, for dem henter I sikkert andetsteds, men lad os lige slå fast at iPhone 5S kommer i en ny indpakning med bl.a. en A7 processor der skulle revolutionere oplevelsen på en smartphone. Desuden er iPhone 5S udstyret med et helt nyt 8 megapixel iSight-kamera med True Tone-blitz samt Touch-id, som er en enkel metode til at låse telefonen op med et tryk med en finger. Men Apple havde også andre emner på dagsordenen.

Blandt andet deres kommende discount-udgave af iPhone. Den hedder på mystisk vis iPhone 5C – aner ikke hvordan bogstavet C kommer i spil her – men iPhone 5C kommer i 5 forskellige farver. Den er udstyret med en 4 tommer retina skærm, A& processor samt kamera med 8 megapixel. Desuden skulle iPhone 5C have en pænt lang batterilevetid. Faktisk bliver iPhone 5C leveret med alle de funktioner, som folk kender fra de tidligere iPhone smartphones. Den er født med iOS 7 med en række nye funktioner, for eksempel Kontrolcenter, Meddelelsescenter, forbedret multitasking, AirDrop, en forbedret version af Fotos, Safari og Siri plus iTunes-radio. Men efter min mening er det prisen, som er mest interessant. iPhone 5C bliver nemlig relativ billig i forhold til tidligere versioner af iPhone.

iPhone 5C til 99 dollars

En pris på 99 dollars, pakket ind i et 2 årigt abonnement, vidner om at Apple tager konkurrencen fra omgivelserne alvorligt. Det er ingen hemmelighed, at Apple er overhalet af især Samsung, som med deres Galaxy serie virkelig har skabt et smartphone produkt, der efter manges mening er langt bedre en iPhone. Men der begynder også at ske andre spændende sager på markedet. Især Sony og HTC har sat deres præg på udvalget af interessante smartphones med potentiale, og man skal bestemt ikke undervurdere HTC One samt Sony Experia Z1, som ligner lidt af et par kioskbaskere. Disse telefoner ligger i cirka samme prisklasse som iPhone 5S, men lur mig om ikke deres billigere produkter hurtigt sætter skub i smartphone området.

Glem heller ikke at kinesiske Huawei ligger på lur. Denne upcoming har anet et gigantisk marked, og via deres prisbillige smartphones ligger det til højrebenet at eksempelvis mange børnefamilier ser disse billige smartphones som en oplagt mulighed, når børn i snart sagt alle aldre partout skal udstyres med en smartphone. På IFA oplevede jeg disse Huawei smartphones, og på overfladen ser det vældig interessant ud. Der er tale om særdeles flotte og funktionelle smartphones, men om kvaliteten holder i længden, kan jeg ikke udtale mig om. Men sikkert er det, at markedet for smartphones eksploderer med nye flagskibe, men også med discountversioner af flagskibene.

Og det er da efter min mening også i dette lys, at Apple nu præsenterer deres lillebror, iPhone 5C. Personligt tror jeg at det er den rigtige vej at gå. Apple præsenterede det kommende flagskib samtidig med at discount versionen af iPhone også så dagens lys. Faktisk indebærer det, at opmærksomhedens publikum pludselig er blevet pænt udvidet. Daddy har sikkert glædet sig over iPhone 5S, mens Mutti, som ofte er den bærende del i familiens økonomiske konstruktion, har set muligheder i at skaffe iPhone 5C til børnene. Måske køber hun selv en Sony…

Men hvad tror du? Bliver iPhone 5C en bjælke på en redningsplanke?

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.