iPad 2 til børn i friskole

iPad 2 til børn i friskole

Suk! Suk! Suk! Så er den første danske friskole hoppet med på iPad 2-hysteriet. Det er Hune Friskole ved Blokhus, der har taget skridtet med at udstyre eleverne med en iPad 2, som skal bruges i undervisningen. I første omgang er det kun de store elever, som får mulighed for at tage deres iPad med hjem, mens de små elever må ”nøjes” med at låne en iPad 2 i skolen. Elever fra 3. klasse til og med 9. klasse får deres egen iPad, som de disponerer over 24 timer i døgnet i hele skoleforløbet. Og hvorfor vælger en friskole i Danmark så at udstyre eleverne med sådan en tablet fætter?

– Beslutningen om at satse stort på it blev taget for at imødekomme det it-krav, der bliver stillet i dag og ikke mindst de krav, der vil blive stillet i fremtiden, siger skoleleder Gitte Troelsgaard i en pressemeddelelse. It-ansvarlige på skolen hedder Jens Christian Ladekarl. Han følger stolt op på skolelederens udtalelser med følgende:

En gang vås
– At valget faldt på iPad var åbenlys. Den er kompakt, hurtig, brugervenlig og har lang batteritid, alt sammen noget der er afgørende for at effektivisere undervisningen. I udlandet har man allerede med succes integreret iPad i undervisningen. Det vejer selvfølgelig også tungt at ”Apple” er meget målrettet mod undervisningssektoren, hvilket giver en masse kreative muligheder, som er fuldt integreret i iPad’en. Computeren fylder heller ikke meget mere end to stykker rugbrød og kan tages med over alt, siger Jens Christian Ladekarl.

Og det er så her, at jeg som almindelig it-skribent (samt ikke-ejer af en iPad) skrider ind med en syrlig kommentar, for hvor er det lige at sådan en iPad gør sig bedre end en bærbar pc med Windows eller Linux installeret? Skulle Apple være mere målrettet undervisningssektoren end Windows og Linux? Nu er jeg selv uddannet lærer, og i min optik er det en omgang værre vås, som måske skal bruges som undskyldning for at nogen har fået tiltusket sig en iPad på nem og ”lovlig” vis. Eller handler det blot om at skabe PR for en friskole, som gerne vil være med på noderne, og derigennem sikre sig dyrebare elever og dermed taxameterpenge til skolens bundlinje?

Ynkelig til skolebrug
Rønnebærene er sure, er der nogen som siger. Jeg kunne med rette mistænkes for at være en anelse misundelig på skolenfolket ved Blokhus, men sådan hænger sagen ikke sammen. Jeg ønsker derimod at være noget kritisk over for de argumenter, der lander på landets presseredaktioners skriveborde. En iPad er efter min mening ikke det bedste arbejdsredskab man kan udstyre elever med, uanset om de er små eller store. Tekstbehandling, regneark og mail må være grundlæggende it lærdom for børn og unge, og her er en iPad et miserabelt og ynkeligt stykke værktøj. Javel, en iPad er jo et superapparat, hvis man skal surfe lidt rundt på nettet, eller hvis man skal bladre i billeder, lytte til musik eller se film. Men skoleredskab? Nej, den må i længere ud på landet med.

Alligevel vil jeg da ønske elever og personale til lykke med deres iPad 2. Det er en laber tablet computer, som givetvis også lander på min private matrikel en skønne dag. Men at bruge en iPad professionelt i forbindelse med indlæring på grundskoleniveau – det er for letkøbt og billigt, Hune Friskole.

www.hunefriskole.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.