Internettet lukker Den Blå Avis

Internettet lukker Den Blå Avis

Så dukkede endnu et eksempel op, som illustrerer at nettet kvæler trykte dagblade og magasiner. Det er jo set før, og årsagen er som bekendt, at folket læser artikler og nyheder på nettet og dropper de trykte udgaver. Dette drop er ensbetydende med færre antal solgte eksemplarer af de trykte versioner, og så ender det som regel med, at så stopper man produktionen. Falder oplaget, falder antallet af annoncører nemlig også ofte. Seneste eksempel på tendensen går nu ud over hæderkronede Den Blå Avis, som jo ligger i de fleste voksne danskeres bevidsthed: en avis hvor vi kan købe og sælge brugt skrammel. I 33 år har vi kunnet købe Den Blå Avis, men nu er det snart slut. Fra 2015 vil du kun kunne læse avisen online. På din computer. På din smartphone. På din tablet. Online online online.

Og det er netop denne online tendens, som har forårsaget beslutningen om at skrotte den trykte udgave af Den Blå Avis, når vi nærmer januar 2015. Koncernchef for eBay i Danmark (som ejer Den Blå AVIS), Morten Heuing siger det på denne facon:
– I dag handler danskerne med hinanden, hvor de går og står. Direkte på deres mobiltelefoner eller tablets i sekunderne efter de har besluttet sig for, hvad de vil købe eller sælge. Udviklingen går stærkt, og den kan ikke bremses. Derfor er det desværre også naturligt, at udviklingen i markedet nu får en kedelig konsekvens. Den Blå Avis – og dermed et enestående dansk stykke avis – og kulturhistorie – ophører med at udkomme.

Den Blå Avis blev opkøbt i 2008 for over 2 milliarder kroner. Dengang var der cirka 3 millioner varer til salg, og sidste år var tallet oppe på 10 millioner. I år regner eBay med at antallet vil lægge sig på 15 millioner varer. Samtidig stiger antallet af brugere, så nu skal det altså være slut med tryksværte på fingrene, når du bladrer rundt i Den Blå Avis. En avis der kom på markedet i 1981 med det formål at hr og fru Danmark kunne sælge deres brugte skrammel til hinanden. Racerkøreren Jac Nellemann startede op og overlod rattet til Karsten Ree i 1988. I 1995 udkom Den Blå Avis også på nettet på adressen Dba.dk. Senere voksede ideen sig til Norge og Sverige.

www.dba.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.