Internettet glemmer aldrig

Internettet glemmer aldrig

Internettet har det med at huske dine uheldig udtalelser på FaceBook eller Twitter. Somme tider har du haft en dårlig dag i et eller andet forum og har sørget for at slette det igen, men der er allerede sendt meddelelser ud til alle der abonnerer på tråde i forum, så der er alligevel en del der har set indlægget og kan gemme det.

Der er selvfølgelig også dem der kommenterer artikler både på store og små sites, og da de i mange tilfælde kan gøre det helt anonymt, kan der være udtalelser imellem som man kun kan undre sig over, og uanset om de så bliver slettet igen, så kræver det kun at en eller anden har taget et kopi af siden, så eksisterer udtalelserne alligevel på nettet.

Politikere og domstole verden over har svært ved at finde ud af, hvordan man skal takle de billeder, kommentarer og artikler der findes på nettet, så hvis en kommentar er ærekrænkende i et land og serveren ligger i et andet, hvilken lands lov gælder så.?

Navneforbud om mordere.
Som eksempel kan man tage Wolfgang Werlé and Manfred Lauber, der blev dømt for et mord på den tyske skuespiller Walter Sedlmayer i 1990. De har via en retssag i Tyskland fået fjernet deres navne i den tyske del af Wikipedia og nu har deres advokat så den internationale del af Wikipedia i sigte, men det bliver en lidt mere besværlig sag, for selv om de 2 har retten på deres side ifølge den tyske lov om privatlivets fred, så er artiklen helt legal i USA, da den er dækket af den amerikanske grundlov, så noget tyder på at det bliver en lang og besværlig proces for de 2 mordere.

Hvilken lov gælder?
Hvis man tager en internetside, der ejes af en person eller et firma i et land, hjemmesiden er udformet på en sådan måde at den henvender sig til brugere i et andet land, hvis der så fremkommer udtalelser eller artikler der er ulovlige i det land, som hjemmesiden er rettet imod, skal en sag så køres efter lovene i det land hvor serveren står, er det lovene i det land som siden henvender sig til der gælder, eller er det i sidste ende ejernes nationalitet der gælder?

http://www.nytimes.com/2009/11/13/us/13wiki.html?_r=2

Kommentar:
Alle tror de ejer internettet, nogle siger de har en grundlovssikret ret til at skrive det de mener er rigtigt, regeringerne prøver at sætte grænser, nogle lande som Kina prøver på at bygge en ny mur som værn mod omverdenen, problemet er at ligger tingene på nettet, uanset om det er kriminelle, sjove, pornografiske eller latterlige , så er de næsten umulige at fjerne igen.

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.