Internet i bilen

Internet i bilen

Så sidder man der midt på motorvejen, mens fruen på sikker vis fragter hele familien til Jylland. Fyns Amts Avis er læst, og mens jeg så er placeret sikkert og behageligt i passagersædet, tænker jeg på om der mon er nogen, som har sendt mig en e-mail. Eller om nogen af vennerne på Facebook har lagt morskab ud på væggen. Og jeg burde måske nok skrive en artikel her til Nettips. Jo, den dårlige samvittighed banker på. Hvor ville det være rart med noget internet i bilen. Og internet i bilen er jo lige ved hånden. Min udbyder af mobiltelefoni hedder Zenji, og de byder naturligvis på data, som jeg kan hive ind på min Android smartphone. Via Tethering kan jeg overføre denne data til min Macbook, så egentlig har jeg jo internettet lige ved hånden. Tyske Bosch har tænkt tanken om internet i bilen lidt videre.

I dag er internet i bilen jo ikke nogen revolution. Faktisk bliver mange irriterede, hvis man køtrer ind i et område med dårlige internetsignaler, så man ikke engang kan tjekke Facebook eller Livescore på sin smartphone. Verden så markant anderledes for blot 5 år siden. Dengang var man ganske godt tilfreds, hvis man en gang imellem lige kunne trække ganske få bytes ned til mobilos, men i dag forventes vi 4G og jeg skal give dig, skal jeg. Men tilbage til Bosch. Dette hæderkronede tyske firma vil nemlig integrere internettet i bilen, og Bosch har netop offentliggjort nogle mål for fremtidigt internet i bilen.

MySpin bliver et system, som integrerer iPhoen og Android smartphones helt og aldeles i bilen. Målet er at displayet på telefonen automatisk også vises i bilens instrumentbræt, og dermed bliver det muligt at skimte til sin smartphone uden at række ud efter den. Desuden får Bosch efter at diverse ladestationer til bilen også bidrager med internet i bilen. Bosch vil nemlig – og hold nu fast – forbinde den mekatroniske verden med den digitale verden! Det sker via eHorizon, som blandt andet gør kørslen meget mere økonomisk, idet man får besked om ”by forude” eller ”kø i sigte”. Dermed kan bilisterne sænke farten i god tid.

Bilerne skal også kobles aktivt til internettet. Når du kører rundt i din elskede automobil, vil sine oplevelser automatisk blive en del af den bil-cloud, som du er en del af. Bilen kan automatisk fornemme at du befimnder dig i tæt trafik, og derved vil bilister bagfra automatisk få at vide, at de kan forvente tæt trafik forude. Desuden vil biler, der er impliceret i trafikuheld automatisk foretage et nødopkald til en central. Resultatet er at redningskorps kommer hurtigere frem til uheldsstedet.

Bosch har udsendt en række videoklip om internet i bilen, og Nettips ønsker naturligvis at videregive disse videoklip til interesserede læsere. God tur, men husk: hold øjnene i trafikken og ikke på smartphone eller andre displays.

Videoklip
Nettilsluttet mobilitet

mySpin – Smartphone-integrering i bilen

Elektronisk horisont – forudseende navigation

Automatiseret kørsel hos Bosch

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.