Internet Explorer 10 til Windows 7

Internet Explorer 10 til Windows 7

Når du surfer på nettet, bruger du en browser. En browser er et program, man ser hjemmesider med, og kært barn har mange navne. Nordmændene kalder for eksempel en browser for en nettlæser. Fint nok, men vi danskere kalder det altså for en browser, altså et program man gennemser internettet med. Der er forskellige browsere på markedet, hvor Internet Explorer (Det blå E), Firefox, Chrome og Safari er de mest kendte. Den browsder, som stadig er mest udbredt, hedder Internet Explorer, og den er netop udgivet i en ny version til os, der anvender Windows 7. Versionen hedder Internet Explorer 10, og hidtil har denne version udelukkende været forbeholdt ejere af computere med Windows 8 på. Men nu kan vi Windows 7’ere altså også være med.


Du skal downloade omkring 45 MB, og du kan hente Internet Explorer i en dansk version, og den kan hentes til både 32 og 64 bit computere. Om du har det ene eller det andet? Hvis du vil tjekke om du har 32 eller 64 bit kan du gøre følgende:  1. Klik på den runde Startknap nederst til venstre

  2. Højreklik på Computer

  3. Vælg Egenskaber

Internet Explorer 10 kræver service pack 1


På denne måde kan du hurtigt finde ud af om du har en 32 bit eller 64 bit computer. Men tilbage til download af Internet Explorer 10. Du downloader de 45 MB, hvorefter du installerer browseren. Bemærk at du skal have Windows 7 service pack 1 installeret, før du får lov at installere Internet Explorer 10. Så efter en genstart er du parat til at bruge den nyopdaterede browser. Og ved du hvad: den ligner sig selv, synes jeg. Der er sør’me ikke de store forandringer at se på, og umiddelbart ligner 10’eren forgængeren, der hed 9’eren!


Microsoft selv fortæller, at 10’eren er hurtigere end forgængerne, hvilket er en god ting, idet de tidligere versioner godt kunne hænge med en vis legemsdel i vandskorpen. Træghed – stor træghed – i forhold til eksempelvis Google Chrome. Desuden er Internet Explorer 10 blevet mere sikker at bruge. Her tænkes der naturligvis i forhold til de steder, som vi mennesker efterhånden bevæger os rundt på. Slynglerne er efter os på nettet, så det handler om at bruge en browser, som ikke er hullet som en si. Det er derfor et godt argument, hvis nogen skulle spørge mig, om jeg synes de skal installere Internet Explorer 10. Det synes jeg, ikke mindst af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis man overvejer at gøre det for at opleve en ny browser, bliver man skuffet.


http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/downloads/ie-10/worldwide-languages

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.