Ingen anbefaling af AVG produkter

Ingen anbefaling af AVG produkter

Se det er da en udmelding, der er til at føle på, særlig når det kommer fra et site, der overvejende beskæftiger sig med sikkerhedsproblemer på Windows maskiner og prøver på at hjælpe dem, der har været så uheldige at få malware eller virus ind på maskinen og firmaet, der skrives om er et kendt antivirusfirma.

Jeg har derfor valgt at bringe bringe en større del af artiklen med tilladelse fra Malwarecheck., for at sikre mig at  jeg ikke citerer dem forkert.

Malwarecheck:
Det fremgår af AVG`s licensbetingelser, at de forbeholder sig ret til at indsamle personligt identificerbare oplysninger på brugerens computer, så som ip adresse, hardware, og installeret software. Dette ville for så vidt være i orden, hvis man spurgte brugeren pænt om man ville deltage. At tvinge brugeren til at deltage i dette, er imod almindelig ordentlig opførsel, og vi tager afstand fra en sådan praksis. Også selv om AVG formentlig ikke vil misbruge disse oplysninger.

Et andet problem med AVG fandt undertegnede selv i dag. Jeg installerede AVG`s gratis Linkscanner. Den medfølgende “Security Toolbar”, som indeholder Yahoo søgefunktion, er vinget af på forhånd, så den mindre opmærksomme bruger vil få denne installeret, ved en hurtig installation af programmet. Diverse toolbars bør være noget man selv tilvælger, og ikke noget man får påduttet, på den måde som det foregår her.

Jeg valgte så at installere toolbaren, for at se hvilken sikkerhedsmæssig funktionalitet den evt ville indeholde. I næste skærmbillede får jeg tilbudt at tilvælge Yahoo som som min standard søgningsudbyder. Dette var så et tilvalg, så man selv skulle sætte et flueben, hvis man ønskede dette. Fint nok, jeg undlod at sætte fluebenet, for at beholde Google som min foretrukne søgningsudbyder.

Da jeg så var færdig med installationen, poppede Google toolbar op med information om at min standardsøgning var ved at blive ændret til Yahoo. Hvis jeg ikke havde fået den advarsel, ville min søgning altså være blevet hijacket af af AVG til Yahoo, stik imod mit ønske. Jeg finder det helt uacceptabelt at et sikkerhedsfirma udfører handlinger, som ellers kun foregår med uhæderlig software, som de hævder at ville beskytte deres brugere imod.

Hele artiklen samt link til materiale, der har været med til at danne grundlaget for beslutningen finder du her:

http://www.malwarecheck.dk/forum/viewtopic.php?t=2911

Kommentar
:
At firmaer gerne vil tjene en skilling ved at få folk til at installere en eller anden toolbar eller browser er en sag, men hvis det drejer sig om firmaer der leverer produkter, der skal forhindre at folk får ting ind på maskinen, de ikke ønsker, så er det mildt sagt uheldigt.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.