Identitetstyveri – hvad gør jeg?

Identitetstyveri – hvad gør jeg?

Vi hører om det i stigende grad: at folk får stjålet deres identitet på mystisk vis, og pludselig opdager man, at skumle personer misbruger ens gode navn og rygte på det skammeligste. Denne form for kriminalitet vokser, og omfanget er formentlig større end vi regner med. Ikke nok med at vi klædes af til skindet på det menneskelige plan, risikerer vi også at dette identitetstyveri får økonomiske konsekvenser for os. Derfor tilbyder forsikringsselskabet Tryg nu gratis råd og vejledning vedrørende identitetstyveri til deres fordelskunder. Derved mindskes risikoen for identetstyveri, og hvis man har på fornemmelsen at ens identitet er tyvstjålet, får man vejledning i håndtering af sagen, og hvad kan som boger kan stille op.

Der sker desværre det, at jo mere vi handler på nettet, jo større er risikoen for at din identitet misbruges til forskellige formål. Misbrug af CPR nummer og kreditkort forekommer i voksende grad, og det kommer til udtryk, når banditter optager lån, tegner abonnementer og køber varer på nettet i dit navn, uden at du naturligvis er klar over det. Til at begynde med forstås…

Gode råd mod identitetstyveri

– Vi oplever, at et stigende antal af vores kunder henvender sig til os med bekymringer om identitetstyveri. Desværre er det sådan i dag, at kunden tit er overladt til sig selv og står alene med ansvaret for bevisbyrden. Det er en overvældende og tidskrævende opgave at skulle opklare et identitetstyveri og få sit liv tilbage igen. Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at vores kunder ikke kommer ud for identitetstyveri, men vi kan rådgive om, hvordan de kan minimere risikoen for et tyveri og hjælpe med alt det praktiske, hvis en kunde skulle blive udsat for misbrug af personlige oplysninger. På den måde håber vi, at vi kan gøre vores kunder mere trygge i hverdagen, siger Sune Bille Larsen, forretningsudviklingschef i Tryg.   

Du kan selv gøre noget for at forebygge identitetstyveri. Tryg giver følgende råd med på vejen:

  • Pas godt på din pc, din e-mailadresse, meddelelser og personfølsomme informationer på nettet
  • Tjek dine kontoudskrifter fra dit pengeinstitut
  • Tænk dig godt om inden du skriver eller fortæller dit CPR nummer til andre
  • Undgå at have samme informationer om dig selv i hjemmet og på arbejdet
  • Sørg for at bruge forskellige passwords til nettets mange services og tjenester
  • Køb en makuleringsmaskine og brug den!
  • Slet e-mails med alt for gode tilbud
  • Vær opmærksom når du hæver penge ved hæveautomater og betalingsterminaler

www.tryg.dk

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.