Hvordan tager du screenshots?

Hvordan tager du screenshots?

Når du læser artikler her på Nettips, er artiklerne som regel illustreret af et billede, screenshot eller tegning. Ofte følger der pressebilleder med, når diverse pressemeddelelser lander i Indbakken, men det sker også ofte at man mangler en eller anden form for illustration. Her er det efterhånden sædvane, at man snupper et skærmbillede af et program eller website, som artiklen nu handler om. Man kan tage sådanne skærmbilleder på mange forskellige måder, og der findes ganske nyttige programmer, der kan gøre arbejdet for dig.

Faststone
Personligt bruger jeg den gratis, forældede udgave af Faststone Capture 5.3. Den opdateres ikke mere, og den er måske ikke særligt avanceret. Ikke desto mindre opfylder den fint de behov jeg har for at tage skærmbilleder.
www.aplusfreeware.com/categories/mmedia/FastStoneCapture.html

Klippeværktøj
Når kursister introduceres for skærmbilleder, anvender jeg Microsofts indbyggede program i Windows 7. Dette værktøj hedder Klippeværktøj, og det finder du ved at klikke på den runde Startknap nederst til venstre og skrive Klippeværktøj.

Jing
Jing er navnet på et andet smart værktøj, der kan ”optage” de manøvrer du foretager på computeren. Der er tale om en slags videooptager, og når optagelsen er i hus, kan du hurtigt dele hele molevitten med vennerne. Jing virker også til Mac.
http://www.techsmith.com/jing.html

Af andre interessante stykker software kan nævnes:
LiveCapture (gratis): http://code.google.com/p/livecapture/
Screenshot Captor (gratis): www.donationcoder.com/Software/Mouser/screenshotcaptor
SnagIt (koster 45 euro): www.techsmith.com/snagit.html

Hvilket program bruger du til at tage screenshots (skærmbilleder) med?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.