Hvordan blogger man?

Hvordan blogger man?

Mange nysgerrige mennesker har efterhånden spurgt mig, hvordan de bedst kommer i gang med at blogge. Inden jeg fortsætte en svada med tips og tricks til blogging, skal jeg måske lige forsøge at forklare ordet blog. Det er egentlig en sammentrækning af to ord: web og log. Web oversættes populært til internettet, og log er en opsummering af et eller andet. En smart person slog de to ord sammen til weblog, og efterfølgende blev det blot til blog.

En blog er i mange henseender en hjemmeside, hvor almindelige mennesker som du og jeg samt virksomheder fortæller et budskab til resten af verden via en hjemmeside. På dette niveau kaldes sådan en hjemmeside for en blog.

Og man blogger på forskellig vis. Jeg skal ikke kloge mig udi de forskellige former for budskaber man kan kanalisere derudad på det store internet, men jeg vil langt hellere vise forskellige mulighed inden for de tekniske udfordringer. Hvordan kommer man i gang med sin egen blog?

Først og fremmest skal du have noget plads på internettet, hvor du lægger dine personlige ting op. Du kan vælge at købe dit eget domæne og leje dig ind på et webhotel, hvor du har bloggen liggende. Du kan også anvende en af de mange færdigløsninger, der er tilgængelige på internettet.

Hvis du har et stærkt ønske om en omgang seriøs blogging, vil jeg anbefale dig at anskaffe et eget domæne og leje dig ind på et webhotel. Dette vil medføre en årlig udgift fra cirka 200 kroner til flere tusinde kroner. Det kommer helt an på hvor dyr en løsning du vælger. Jeg kan fortælle at mange personer jeg har hjulpet i gang med en hjemmeside, har en udgift på cirka 350 kroner om året, men det kan sagtens gøres billigere. Når du har domæne og webhotel på plads, anbefaler jeg dig at installere den gratis CMS løsning, WordPress. WordPress er et ægte blogging-system, som kan meget mere, og derfor tror jeg at WordPress langt hen ad vejen opfylder dine behov.

Du kan også vælge en såkaldt færdigløsning, hvor alt er gjort klar til dig. Google ejer Blogger.com, og her kan du gratis blogge løs om alt mellem himmel og jord. Hvis du således ejer en Gmail-adresse, har du nem adgang til Blogger, hvor du nemt og enkelt kommer i gang i løbet af få minutter. Gratis!

www.blogger.com

WordPress er en CMS løsning, men WordPress er også et sted på nettet, hvor du nemt kommer i gang uden at tænke på domæne og den slags. Gratis. Du kan senere koble dit eget domæne på din blog, hvis du ønsker det. Ikke gratis.

www.wordpress.com

Og så findes der ellers en lang række muligheder for gratis blogs, her, der og alle vegne. Forsøg eventuelt at google efter ”gratis blog” eller noget i den stil. Så lander du givetvis på nogle tjenester, der tilbyder dig blogs. Og så er der det danske tilbud, 123 Hjemmeside. Læs dog alt med små bogstaver og tjek også efter om tilbuddet er blivende, eller om du blot får en gratis smagsprøve. God blogging!

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.