Hvor langt kører min bil på literen

Hvor langt kører min bil på literen

Familien ejer en lille bil. Sådan en Peugeot stationcar, og den er vi sådan set glade for. Der er tale om en diesel model, og da i sin tid vi købte den, fik vi at vide, at den kørte lige omkring 20 kilometer på literen. Altså sådan cirka. Nu har vi haft bilen et stykke tid, og jeg må nok konstatere at bilen er tættere på de 15 end på de 20 kilometer pr. liter. Jeg er sikkert ikke den eneste, som undrer sig over de tal, man ser i bilannoncer. Kan man stole på de tal, som fabrikanterne angiver? Bliver der sminket lidt for kreativt, så bilejerne straks kaster sig over modellerne i håb om at spare penge på benzinkontoen?

Et par tyske gutter tænkte det samme. Derfor startede de hjemmesiden Spritmonitor, hvor brugere kan indrapportere deres benzinforbrug til hjemmesiden. Der er altså tale om en brugerdrevet hjemmeside, hvor ingen har noget som helst ud af at gøre tal ekstra attraktive. Næh nej. Her er det formentlig udelukkende rigtige tal, der kommer på bordet. Da jeg tjekkede tallene for den bil, der står herude i carporten, faldt hjemmesidens tal fint sammen med de tal, som jeg selv har dannet i mit ikke særligt matematiske hoved. Hvordan ser tallene ud for din bil? Hvor langt kører min bil på literen, spørger du måske dig selv. Se tallene på hjemmesiden.

www.spritmonitor.de

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.