Hvilken tablet skal jeg vælge?

Hvilken tablet skal jeg vælge?

De smarte tablets invaderer mange hjem i verden. I stedet for stationære og bærbare computere er tablets næsten blevet hvermandseje, ikke mindst takket være en genial opfindelse af Apple, som var banebrydende for, at vi mennesker lærte at holde af en tablet. iPad er en genial opfindelse, og jeg har efterhånden hørt så mange historier om it-nybegyndere, som pludselig blev teknologisk interesseret, at enhver tvivl bør manes til jorden: iPad er en brugervenlig tablet, som skal roses for at lukke adskillige mennesker ind i internettets univers. Uden en iPad ville mange stadig være uden viden om, hvad nettet kan bruges til. Siden iPad kom til, er der sket mange ting, og mange producenter er naturligvis begyndt at producere konkurrerende tablets. Lad os se på nogle af dem.

Inspiration til teksten her stammer fra amerikanske TechRadar, som altid har fingeren på pulsen. De lancerer en top ti over de tablets, som de finder stærkest her i august 2013.

Asus FonePad er en både en tablet og en smartphone med en skærm på 7 tommer. Den minder altså om mange andre tablets, men denne kan altså også bruges som smartphone. Styresystem: Android.

Samsung Galaxy Note 10.1 er en tablet, hvor en stylus følger med. Sådan en stylus er en slags ”blyant”, som du kan bruge til at navigere rundt på skærmen. Skærmen er på 10 tommer. Styresystem: Android.

Microsoft Surface Pro er Microsofts forsøg på at skabe kamp til stregen. En stylus og koblingen til Windows 8 gør dette til et interessant bekendtskab. Du har næsten en mellemting imellem en pc og en tablet. Styresystem: Windows.

Asus Transformer Pad Infinity adskiller sig en smule, idet et docking tastatur følger med i prisen. Det er ingen hemmelighed at jeg har det svært med tablets på grund af tastatur på skærmen. Styresystem: Android.

Samsung Galaxy Note 8.0 er endnu en tablet fra Samsung. Den kom på gaden næsten samtidig med iPad Mini, og er altså en tablet med en lidt mindre størrelse. En S pen gør det nemmere at skrive og tegne på selve skærmen. Styresystem: Android.

Google Nexus 10 er kendt for dens høje skærmopløsning, som efter sigende skulle slå de ellers pragtfulde retina skærme. Styresystem: Android.

iPad 4 er Apples nyeste tablet. Her er der tale om en seriøs god tablet med et brugervenligt system indbygget. Retina skærm, bedre batteri og stærkere processor gør iPad 4 et stærkt bud. Styresystem: iOS.

iPad mini er lillebroderen eller –søsteren til iPad. Den mindre størrelse gør det lettere at have den i lommen eller tasken, men trods den mindre størrelse er den stadig et kraftværk. Styresystem: iOS.

Google Nexus 7 er en af markedets allerstærkeste tablet kort. En skærm på 7 tommer som omgiver en meget stærk indmad med RAM og processor i verdensklasse. Og den vejer blot 260 gram. Hvis du er heldig og bor det rette sted, er der indbygget 4G. Bemærk at den nye Nexus 7 lander i Danmark omkring den 4. oktober 2013.
Styresystem: Android.

Sony Xperia Tablet Z er måske lidt overraskende på førstepladsen. Ikke desto mindre er det den tablet, der imponerer TechRadar allermest. Den vejer ikke ret meget, men alligevel er den hurtig og nem at sidde med. Styresystem: Android.

Men som det er med teknik, er der naturligvis nyheder på vej. Derfor er dette blot et øjebliksbillede af markedet i august 2013. Skulle jeg ud at vælge en tablet i dag, ville jeg vente et par uger eller 3 og så købe den kommende Google Nexus 7. Jeg er nemlig lidt af en Nexus-freak.

Ejer du en tablet? Eller overvejer du at købe en?

TechRadar

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.