Hvilken smartphone skal jeg vælge?

Hvilken smartphone skal jeg vælge?

Foråret er lig med nye modeller på det område som på godt dansk hedder smartphones. For få år tilbage hed den slags mobiltelefoner, men mobilos er altså nu udskiftet med smartness, og snart er det alle omkring os, der render rundt med smartphones i lommen.

Jeg er glad for min smartphone. Det er pt. en Nexus 5 (et samarbejde mellem Google og LG), og den købte jeg for et års tid siden til en relativ billig pris på 2.600 kroner. Og så alligevel: 2.600 kroner for en telefon er også en slat penge, synes jeg.

Nå, jeg er altid ude på at forny mig, så nu fik jeg den tanke at jeg måske snart skulle udskifte telefonen. Men til hvad? Hvilken smartphone skal afløse min Nexus 5? Jeg kiggede rundt omkring på nettet for at se hvilke løsninger, der ligger til venstre- eller højrebenet.

Nexus 6

Jeg er ret vild med Googles Nexusserie. Før min Nexus 5 ejede jeg Samsung Galaxy Nexus, og det passer mig godt at Googles smartphones er pænt rene softwaremæssigt. Der er tale om Android-versioner, som ikke er ødelagt af alskens bloatware i form af diverse smarte finesser fra diverse producenter.

Nexus 6 er netop lagt ud på det danske marked, og jeg var virkelig tæt på at trykke på Køb-knappen indtil jeg så prisen. Vi nærmer os nemlig 5.000 kroner, og så godt spiller klaveret ikke.

HTC 9

Så er der HTC, som efter min mening har skabt nogle lækre smartphones i HTC 8, HTC One og nu HTC One M9. Det er en lækkerbidsken med en god, hurtig motor og dejlig stor skærm, uden at være for stor. Denne smartphone er virkelig grande – men det er prisen desværre også: 6.000 kroner – så det er en no go.

Samsung Galaxy S6

Samsungs Galaxy serie er også kram. De har kapret et stort marked med deres Galaxy modeller, og de forstår at skabe fornyelser. Den nyeste model hedder S6, og med en skærm lidt over 5 tommer, er det noget der tiltaler mig. Men igen: prisen er for voldsom, idet S6 koster 5.500 kroner.

Sony Xperia E4

Sonys smartphones har altid haft en høj stjerne i min karakterbog. Jeg husker stadig min første smartphone, som var en genial Sony Xperia med indbygget fysisk qwerty tastatur, som lige kunne skubbes frem. Sonys produkter er kvalitet og den nyeste på stammen skulle være Xperia E4, som på papiret ser ret laber ud. Prisen er ukendt, men mon ikke den også er oppe i 5.000-6.000 kroners klassen? Altså for dyr.

iPhone

Er ikke et emne for mig, så det springer jeg over.

2016: Nexus 6P

I dag har jeg stor glæde af Nexus 6P, som er produceret i et samarbejde imellem Google og Huawei. Trods min manglende lyst til at hoppe i kanen med Huawei må jeg konstatere, at det er en rigtig dejlig telefon med nyeste Android styresystem, direkte leveret af Google.

Konklusion: de nyeste smartphones frister, men min pengepung og fornuft siger nej tak. Jeg fortsætter med min Nexus 5, og med en ny Android 5.1 opdatering lige rundt hjørnet håber jeg at batterilevetiden forlænges. Måske skulle jeg tage en fabriks nulstilling med i købet ved samme lejlighed.

Overvejer du at skifte din smartphone?

Læs også

7 Comments

 1. Bent Vester

  For knap 1 år siden gav jeg praktisk taget min Samsung SIII væk, da jeg overhovedet ikke følte mig tryg med Android samt Android Apps !
  I stedet har jeg nu valgt Microsoft Phone, en 1320 med en 7″ skærm til ca. 1200 kr, som jeg bruger som min “Stationære” telefon, og en 630 med en 4,5″ skærm, som jeg bruger som delvis bærbar, hvor jeg på den “Stationære” har en Lebara chip med aut. optankning, uden månedlig gebyrer, og extremt billige udenlandssamtaler, f.eks. Canada 30 min. ca. 2,50 kr og denne telefon bruger min Wifi til at accomodere min Skype også. Den mobile har en CBB chip, med 4 timers tale og 2 Gb data til 79 kr pr måned, og det fungerer rigtigt godt for mig !
  Microsoft Phone har gratis Nokia Maps og GPS, til ikke mindre end hele Verden, man skal blot downloade de lande man har behov for !
  Mvh
  Bent Vester

  Reply
 2. Bent Vester

  PS: Glemte lige at prisen for min Microsoft phone 630 var kun 779 kr. men heldigvis uden “Selfie” camera, som jeg i øvrigt dækker af med tape, på alt IT udstyr, mine bærbare og telefoner m.v., da jeg ikke ønsker at blive offentlig gjort til “nar”, hverken ved NSA eller Facebook m.v.
  Mvh
  Bent Vester

  Reply
 3. Per Hansen

  Rart at møde en Sony fan som jeg selv 🙂 Jeg er meget begejstret for min Xperia Z1.og ærgrer mig over at jeg købte et Samsung TV og ikke et Sony, da jeg havde muligheden.

  Skulle jeg skifte telefon nu, ville jeg købe en Sony Z3 – men der er nu ikke sket så rasende meget siden sidst (lidt hurtigere processor), så jeg kan slet ikke retfærdiggøre sådan en investering lige nu. I stedet af venter jeg at min Z1 får Android 5.0 (Kom nu, Sony!) og ser om det tager livet af den.

  Reply
 4. Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

  Lumia’erne er ret nydelige.
  Jeg er selv for langt inde i Android-verset til at gå på nye eventyr, men til gengæld er mine behov beskedne; min nuværende arbejdshest er en Experia Z1, som ikke er flashy, men til gengæld gør arbejdet med et perfekt format oveni.

  Reply
 5. Affi

  Især Lumia’s kamera er jo meget lokkende, men jeg har det også mest komfortabelt med android. En pudsig lille ting, jeg har noteret mig, er, at de meget teknisk dygtige ikke flasher med fancy gear. “Amatørerne” derimod “behøver” det nyeste nye – helst før alle andre. Jeg kan sagtens nikke genkendede og tilhører nok det sidst nævnte segment. Jeg er blevet så begejstret for den nye Samsung 6, at jeg seriøst overvejer at anskaffe mig en. Den er jo nærmest uimodståelig, men får jeg brug for alle de fancy ting? Så absolut nej, men derfor er den bare fantastisk lækker – liige til om nogle få måneder, hvor den næste mobilgigant promoter sit nyeste flagskib, som kan endnu mere – og tilmed er endnu mere hårdfør, kurvet, elegant og med hidtil uséte funktioner. Måske, man skal forholde sig afventende. En iPhone kommer ikke på tale, og det skyldes en detalje som deres alternative filformater i.f.t. alt andet. Som ovenstående kommenterer, er jeg også “for langt inde i android verdenen” til at, jeg orker at skifte.

  Reply
 6. Allan

  Affi! Jeg er også brændt en smule varm på Samsung 6. Jeg læste en anmeldelse af den og i en overfladisk sammenligning med HTC M9 vandt den. Men der er jo også Samsung 6 Edge. Er det en model du har tjekket ud? Lige nu har jeg en Nexus 5, som jeg er voldsom glad for, men rigtige mænd har den kedelige tendens at udskifte smartphones, selv om det ikke er nødvendigt. I øvrigt er jeg helt enig med dig omkring iPhone!

  Reply
 7. Affi

  Det er nemlig rigtigt, for nogle af os tillader os selv at være “drenge” i voksenstørrelse. Man siger tilmed, at “hvor kvinder bruger 15 minutter på et telefonopkald, der bruger manden 15 sekunder”. til gengæld anskaffer vi os mobilos, der helst kan alt. Herregud, så er der så meget andet tingel tangel, vi aldrig kunne finde på at bruge vores hårdt tjente kroner til. Hvis kvinderne læser med, er det helt fair, hvis I byder ind med en anden synsvinkel 🙂

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.