Hvilken printer skal jeg vælge?

Hvilken printer skal jeg vælge?

De fleste computerejere og hjemmekontorer har en printer stående. Vi mennesker forsøger på bedste vis at leve efter princippet om at skåne regnskovene og efterleve det papirløse samfund, men langt hen ad vejen er det særdeles nødvendigt at have en printer stående. Skoleopgaver skal udskrives til lærerne, regnearket fortjener et ekstra tjek ved spisebordet, billetterne til The Rumour Said Fire skal vises ved døren og kræver helst et papirformat og når gæster skal inviteres til konfirmation, ser det pænest ud med en traditionel kuvert med smukt dekorerede indbydelser. Men hvilken printer skal man vælge?

Der er jo forskellige løsninger, så Nettips forsøger her på bedste vis at komme med nogle små hints.

Laserprinter eller blækprinter?

For det første bør du overveje om du skal bruge en blækprinter eller en laserprinter. Blækprintere fås til en billig penge, og ofte bliver man overrasket hvor meget man får for 300-400 kroner. En spritny printer med blækpatroner. Et stik i computeren, og så er man ellers parat til at udskrive løs. Man kan også vælge at investere i de lidt dyrere laserprintere. Her skal man regne med at skulle betale fra 1200 kroner og opefter, og man skal desuden beslutte sig for om man ønsker en sort hvid laserprinter eller en farvelaser. Farvelasere er selvsagt dyrere, og tonerne i sådanne farvelasere er ikke specielt billige…

Til gengæld er det mere end sandsynligt at stykprisen pr print er billigere med en laserprinter. Den er ganske rigtigt dyrere i anskaffelse, men ser man på det antal print man kan foretage, opdager man hurtigt at der er flere print gemt i laserens toner end i blækprinterens ofte rasende dyre blækpatroner. Kvaliteten i print svinger meget, alt efter om man bruger original blæk og om man bruger det rette papir til den konkrete opgave. Min farvelaser er vanvittigt dyr, hvis jeg skal fylde den med 4 originale tonere. Jeg mener det koster omkring 500 kroner pr styk. Jeg valgte at investere i uoriginale tonere sidste gang jeg skiftede, og her var prisen 500 kroner – i alt!

Hvad er dit printer behov?

Hvis du er træt af kabler, eller hvis huset har trådløst netværk med masser af opkoblede computere, tablets og smart phones, bør du overveje en printer, der kan kobles til det trådløse netværk. Disse printere er relativt nemme at sætte op og konfigurere, og livet bliver alligevel en del nemmere med trådløst print.
Desuden kan du snuppe scanningsfunktionen med i overvejelserne. Skal maskinen kun bruges til print, eller ville det være nyttigt med en slags kopimaskine, der kan scanne dokumenter og billeder?

Tænk altså over dit behov, inden du køber printeren. Har du brug for at printe ud i farver, eller rækker sort hvid print? Hvilken kvalitet har du brug for? Og hvor meget printer du? Skal den snurre lystigt hver dag, eller er det kun en gang imellem? Og har du behov for at udskrive dine egne fotos i sublim kvalitet? Skriv dine behov ned og tag spørgsmålene med næste gang du skal ud at investere i en ny printer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.