Hvilken computerskærm skal jeg vælge?

Hvilken computerskærm skal jeg vælge?

Når du sidder den ene time efter den anden ved computeren, er det ret vigtigt at din skærm matcher det behov, som du ubevidst har. Hygger du dig med en 7 kabale, eller skriver du den ene tekst efter den anden? Ser du film i massevis, eller redigerer du det ene foto efter det andet i Photoshop? Vi har alle forskellige behov, og derfor er det svært af afgøre, hvilken computerskærm man egentlig bør vælge. BenQ, en af verdens største producenter af computerskærme, projektorer, kameraer, mus, tastaturer og mobile computerenheder, har lanceret en guide, der hjælper dig videre i valget af computerskærm. Guiden tager især udgangspunkt i valget, hvis man anvender en såkaldt flerskærmsopsætning, altså hvor du ikke nøjes med at sidde foran én skærm!

Nogen spørger måske sig selv: har man virkelig brug for mere end én skærm? Her vil mange formentlig sige at én skærm er godt, men at flere skærme kan være nyttigt. Ikke kun hvis man er aktiespekulant! Spiller man spil, kan flere skærme gøre spilopvelsen endnu bedre, og hvis man redigere fotos eller videoklip, kan det være mere end nyttigt med mere end én computerskærm. Alene det at man ikke partout konstant skal skifte vinduer kan være lidt af en befrielse.

1. Fysiske overvejelser
Hvor meget plads på bordet har du? Tre computerskærme á 21 tommer fylder for eksempel lidt over halvanden meter. Hvor bredt er dit bord? Måske skal du nøjes med to computerskærme!

2. Tilslutninger og grafikkort
Kan din computer magte flere computerskærme? I dag er det heldigvis således at de fleste computere sagtens kan kapere mere end én computerskærm. Der er som regel mindst 2 skærmporte til rådighed. Hvis du har en computer af ældre herkomst, kan du eventuelt investere i et kompatibelt grafikkort. De fleste dedikerede grafikkort giver mulighed for tre skærme som regel ved hjælp af DVI-porte kombineret med enten DisplayPort- eller HDMI-udgang.

3. Drivere og software
I gamle dage kunne det være et problem med at overgangene imellem skærmene ikke var god nok. Heldigvis er dette blevet meget bedre. Driverne er blevet forbedret markant, og det skyldes bl.a., at producenter af højtydende grafikkort aktivt markedsfører spil spredt over flere skærme. Der er med andre lagt i kakkelovnen, hvis grafikkortene ikke matcher tidens krav om flerskærme.

Hvis du ejer et GeForce grafikkort, aktiverer du Vision Surround-funktionen ved at starte NVIDIA-kontrolpanelet og derefter vælge ”Konfigurér Surround” under 3D-indstillinger. Guiden forklarer samtidig hvilke udgange, der bruges.

Du kan naturligvis ordne sagerne i Windows 7: højreklik et tomt sted på Skrivebordet og vælg Skærmopløsning. Herved kan du se hvilke skærme, der er koblet til din pc. Klik på et af de inaktive skærmikoner og vælg ”Udvid skærme” for at sprede dit Windows-skrivebord på tværs af disse. Smart. Nemt. Enkelt!

4. Fordele for gamere
Folk med hang til computerspil har stor fordel af mere end én computerskærm. WoW-spillere hopper somme tider ud af spillet via CTRL + Tab for at læse gode tips og tricks på nettet, mens de spiller, og her er 2 computerskærme at foretrække. Hvis du sidder med 3 computerskærme foran dig, kan du fx i StarCraft II reagere hurtigere og lettere kommandere rundt med dine tropper. Og i bilspil kan du pludselig se dine modstandere i sidespejlene og få en fornemmelse af rent faktisk at være til stede.

5. Produktivitet
Og hvis du – som jeg – mest arbejder på computeren med kontor- og grafikprogrammer, er der bestemt også fordele at hente hjem. Somme tider er det altså bare træls, at man konstant skal skifte imellem 2 eller flere åbne programmer. En ny skærmteknologi fra BenQ, der kaldes ”flicker-free” (på dansk ”flimmerfri”) betyder, at nye monitor-modeller såsom BenQ’s GW2760HS modvirker flimmer, som medfører træthed i øjnene. I en flerskærmsopsætning kan denne type computerskærm være et fremragende valg, især hvis du jonglerer med opgaver på det virtuelle skrivebord mange timer dagligt.

6. Konklusion
Endelig skal tidens LED computerskærme have rosende ord med på vejen. De er blevet billigere, og disse LED skærme bruger også mindre strøm og er mere miljøvenlige. Så hvis du overvejer flere skærme, så tænk over dit behov, og notér dig hvor meget plads du har på dit fysiske skrivebord.

www.benq.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.