Hvilken browser skal jeg vælge

Hvilken browser skal jeg vælge

Browseren er måske det mest benyttede program på din computer? Du bruger browseren til at surfe på nettet med, og der findes heldigvis mange forskellige browsere på markedet. Mest kendt er Microsoft Internet Explorer, idet denne jo er ”født” ind i Windows familien. Ganske vist kan man selv bestemme, hvilken browser man ønsker at anvende, men Microsoft har alligevel et pænt forspring til andre browsere. Endnu. Dog bemærkes det i mange statistikker, at folk er begyndt at tage andre browsere i brug. Tidligere var det primært nørder som undertegnede, der vovede at installere andre browsere og bruge dem til netsurf, men i dag bliver det mere og mere almindeligt at folk kaster sig over alternativer til Internet Explorer. Mange har spurgt mig: – Hvilken browser skal jeg vælge? Det er der ikke et entydigt svar på.

Internet Explorer er nok stadigvæk manges favorit. ”Det blå E”, som jeg plejer at kalde denne browser, er synonymt med internettet for rigtigt mange mennesker, og dette skyldes naturligvis at man er dus med browseren. Internet Explorer er da også blevet bedre og bedre, og nyeste version hedder 11. Internet Explorer 11 skulle være hurtigere end forgængerne, og ifølge Microsoft er den langt mere sikker, end de versioner, som florerer derude. Desuden er den optimeret til trykfølsomme skærme, så den virker på tablets og computere med disse populære touch skærme. Jeg har ikke selv afprøvet Internet Explorer 11, så du slipper for min umiddelbare dom.

Hvilken browser bruger du?

Derimod skal du vide, at jeg er mere end lykkelig for Microsoft konkurrenten, Google Chrome. Googles egen lille browser er i mine øjne den bedste browser på markedet i øjeblikket, hvilket blandt andet skyldes at der findes et hav af spændene udvidelsesmuligheder i Chrome. Før skrev jeg at endnu ikke havde afprøvet Internet Explorer 11, hvilket skyldes, at Google Chrome og jeg er blevet perlevenner. Jeg bruger Chrome på min Windows pc og på min Chromebooksom er Googles svar på en fiks lille bærbar computer med eget styresystem, Google OS. Når du logger ind i Chrome browseren, får du dine udvidelser, faktisk også selv om det er en fremmed computer du sidder ved. Og du kan ligeledes synkronisere dine favoritter. Dog er hovedårsagen til valget af Chrome den hurtighed, som Chrome besidder.

En gang brugte jeg Firefox. Det er fortid nu. Nuvel, jeg kan godt stadig finde på at tage Firefox i brug, for eksempel på min MacBook, hvor Chrome og NemID ikke er de bedste venner. Det er så et af irritationsmomenterne ved Chrome: at den somme tider har besvær med Java og den slags tristheder. Men Firefox er lige så stille gledet ud af min daglige bevidsthed. En af årsagerne er formentlig, at den i perioder bliver opdateret så tit, at diverse udvidelser pludselig ikke længere virker. Jeg er heller ikke længere imponeret over hurtigheden i Firefox, så den er altså blevet andetvalget her hos mig.

Hvilken browser bruger du?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.