Hvilken browser bruger du?

Hvilken browser bruger du?

GHacks.net tager fat om emnet ”Tidens browsere”, hvor webzinet kaster et blik på de browsere, der er førende på markedet i dag. Er du i tvivl om hvad jeg mener, når jeg nævner begrebet browser? Hvad er en browser? Jo, det er såmænd det program som du ser og læser hjemmesider på internettet med. Den mest kendte i dag er nok stadig Internet Explorer, som i en årrække var selvfølgeligt i Windows. Men der er mange forskellige browsere på området. Lad os se lidt på de forskellige.

Internet Explorer
Som skrevet den mest udbredte browser blandt gennemsnitssurferne. Selv om den i lang tid har været udskældt på grund af usikkerhed og sløvsind, tyder meget på at Microsoft tager opgaven seriøst. Internet Explorer 9 er mere sikker end tidligere versioner, og hastigheden er også ved at være pænt med i toppen. Version 10 skulle dukke op, når Windows 8 snart frigives.

Opera
Opera er vort norske broderfolks svar på en moderne browser. Opera er vel egentlig det man kunne kalde et pænt produkt, men der hænger desværre lidt kedsomt ved renomméet. Spørg mig ikke om hvad jeg mener, men måske synes jeg at Opera er for pæn… Opera er nævnt som mulig indkøbsemne hos Facebook, ikke mindst fordi Facebook faktisk er en stærk medspiller på det mobile browsermarked. Jeg ville gerne støtte Opera, men jeg sætter min lid til andre.

Firefox
Mozilla Firefox har igennem en årrække været den eneste seriøse konkurrent til Internet Explorer, men nu blander en anden stærk herre sig (se næste browser). Ildræven er stærk, snu og hurtig, og så har den altid været kæk med hensyn til ekstra programmer, som man kan koble til browseren (de såkaldte extensions). Måske går det lidt for stærkt for Firefox, som det seneste år har haft særdeles travlt med at sende nye versioner på gaden.

Chrome
Google Chrome er tidens stærke dreng i klassen. Chrome overhaler Firefox indenom, og Googles enorme magt på nettet gør, at folk har svært ved at komme uden om Chrome, når de bruger Googles søgemaskine. Det er naturligt at Google bruger pænt mange ressourcer på at gøre opmærksom på Chrome her, der og alle vegne. Chrome er vældig hurtig, og det er klart den browser jeg ville bruge, hvis jeg sad ved en knapt så hurtig computer. Der findes mange spænende extensions til Chrome.

Safari
Endelig skal Apples Safari have en linje eller to med på vejen. Safari har vundet indpas mange steder, idet Safari er browseren i Apples produkter. Selv om disse linjer forfattes på en MacBook Pro, er det Firefox, der lurer i baggrunden… Faktisk er jeg aldrig rigtig blevet dus med Safari – og bliver det nok ej heller…

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.