Hvilken antivirus skal jeg vælge?

Hvilken antivirus skal jeg vælge?

Et af de vigtigste programmer på en computer, der anvendes til e-mail og internet, er antivirusprogrammet. Antivirusprogrammet hjælper dig mod de ”sygdomme”, der florerer kraftigt i Cyberspace, og selv om man selv synes at man har styr på de mails og de hjemmesider man besøger, så kan det altså meget nemt gå galt, hvis man bare er en lillebitte smule uheldig. Virusserne er snedigt pakket ind, og de er usynlige for det menneskelige øje. Et klik på en ”smittet” hjemmeside, eller et kig på en vedhæftet fil kan medføre store ødelæggelser og ærgrelser for offeret. Derfor handler det om at installere et antivirusprogram.

Spørg vennerne
Men hvad skal man så installere? Der findes jo mange – rigtigt mange – muligheder på antivirusområdet, og det er uhyre svært at finde hoved eller hale i de gode tilbud, som producenterne frister med. Hvordan skal man vælge det ene program frem for det andet? Hvori ligger forskellen på programmerne, og kan man med fordel spare penge og installere et af de gratis tilbud?

Uden at jeg på nogen måde vil anbefale et program frem for et andet, så synes jeg man skal søge på nettet efter test af forskellige antivirusløsninger. Jeg ved det er en smule skammeligt at jeg ikke bare kan angive, at du skal købe et bestemt produkt, men for nogen er antivirusløsning A den bedste, mens antivirusløsning B er bedre for andre. Mit bedste råd på området er, at man skal spørge venner, familie og kolleger: hvad bruger I og har I gode eller dårlige erfaringer med programmet? En ting er jo at læse en masse rosende bemærkninger om programmerne, men ofte er sandheden modificeret en smule, hvis det er producenterne selv, der skal anbefale et stykke software.

Er gratis antivirus godt nok?
Derfor synes jeg det er en glimrende ide at tjekke hjemmesider som Nettips for at finde gode hints til antivirusløsninger. Her på sitet er vi ret begejstrede for gratis software, og der findes da også nogle gratis antivirusløsninger som man kan downloade og benytte. Kritikere af de gratis løsninger påpeger, at der kan være knas med de daglige opdateringer, og det har kritikerne da også ret i. Somme tider er det besværligt og langsommeligt at opdatere et gratisprogram, og det er ikke altid at de gratis løsninger er lige så meget på dupperne med hensyn til at skabe medicin til virusser, som de producenter, der lever af at sælge antivirussoftware.

Konklusionen på denne artikel er altså så vag, at du sikkert ikke blev ret meget klogere. Spørg til råds hos mennesker du stoler på, og tjek nettet for yderligere informationer og test af antivirusprogrammer, inden du køber/downloader.

Til det spørgsmål, som mange mennesker spørger mig, nemlig ”Hvad bruger du selv”, er svaret: NOD32. Det koster et beløb om året, men jeg føler mig godt beskyttet af NOD32, og det er faktisk hvad det hele handler om: at man har tillid til antivirusprogrammet. Har du en lumsk mistanke om, at dit antivirusprogram ikke fungerer godt nok, kan du scanne din computer for virus gratis via internettet. Housecall tilbyder gratis antivirusscanning.

http://housecall.trendmicro.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.