Hvad skal vi med alle de “Fliser”

Hvad skal vi med alle de “Fliser”

På en mobil-telefon kan det give mening at bruge fliser, men på en PC / Tablet med en =>8” skærm, er ”Stifinder” en langt mere overskuelig, fleksibel og nem adgang til de hundredvis af dokumenter og links, man gennem årene har samlet sammen.

Windows Stifinder har i mange år været et fantastisk instrument, og stadig er, men nu da min plads i skyen blev virkelighed, opdagede jeg en for mig, ny måde at kontrollere min adgang / deling / synkronisering & backup af filer på.

I Windows Stifinder, der hvor der er en meget diskret mappe, øverst i venstre kolonne der bliver kaldt ”Favoritter” eller ”Hurtig adgang” i Windows 10, den er ikke kun til de favoritter som bliver forbundet til dine Internet Favoritter, men også ”Fil-Favoritter” og det er en helt anden historie, især hvis man knytter Fil-Favoritter til det lokale OneDrive.

I skyen med OneDrive

Den store forskel fra at bruge disse link’s lokalt på min PC er, at alle links kommer via mit drev i ”Skyen”, det er i mit tilfælde ”OneDrive” men kunne være mange andre pladser i ”Skyen”, kravet er blot, at indholdet bliver synkroniseret lokalt og automatisk imellem de IT medier du bruger dine link’s på.

Hvis man har valgt at gøre ens mapper i ”Skyen” Tilgængelig Off-line (højreklik), så bliver der automatisk lavet en kopi af dine OneDrive mapper / filer til dine IT enhed(er) lokalt, og når du har arbejdet på f.eks. din Tablet-PC, så bliver den lokale nye eller ændrede fil automatisk synkroniseret til OneDrive i Skyen, og derfra til de andre IT enheder der er tilknyttet dit personlige OneDrive, og dermed har du også en Backup.

Mine Fil-Favoritter indeholder også link’s til min Internet Browsere, både til FireFox og I.E.Explorer, dermed er de frigjort fra de enkelte Browseres egen administration af disse links, og endvidere automatisk kopieret til mine andre PC enheder, og stadig har jeg en Backup. Man skal dog også vide, at hvis man sletter en fil der er tilknyttet disse synkroniserede filer, bliver den også slettet på de andre IT-medier.

stifinderdagligt

Dette billede viser, at jeg bruger ”Dagligt” som hoved-entreen til alle mine OneDrive delte dokumenter og link’s mv. og det er den samme hoved-entre på alle mine IT enheder !

PS: Desværre så kan browser link’s ikke bruges på min Windows Phone.

Nemt at oprette Foretrukne

At oprette link’s i Fil-Foretrukne kan ikke være nemmere, man trækker blot en mappe fra ens lokale OneDrive Off-line mappe hen under Fil-Foretrukne, på det sted man ønsker linket, og slipper venstre museknap, når man ser en ledestreg, ellers bliver det til et link i en undermappe på den mappe man peger på. Hvis du fjerner (højreklik) en mappe her, er det kun ”linket” der bliver slettet, ikke mappen som linket peger på.

Da data-sikkerhed nu til dags bliver et større og større problem, og hvis ens dokumenter indeholder person følsomme data som f.eks. CPR nr. mv., så kunne man overveje at bruge et krypteringsprogram, hvis man gemmer dokumenter i OneDrive. Et program som 7-Zip krypterer med AES256 sikkerhed, så det skulle nok give NSA mv. lidt at ”tygge” på, om de skulle ønske at se mig over skulderen !

Hvis du vil se mere om OneDrive, kan jeg henvise til et tidligere indlæg med overskriften: Din plads i ”Skyen

 

PS: Det er vigtigt at alle IT PC enheder lokalt gemmer OneDrive det samme sted, ellers vil links ikke virke mellem de forskellige enheder, f.eks: C:\Users\Brugernavn\OneDrive\Favoritter\Dagligt, det gælder ikke for mobil-telefoner, der henter filerne via Wifi eller Dataforbrug fra Skyen direkte.

PPS: Hvis der er spørgsmål, er Nettips altid et godt sted at gå hen !

Læs også

4 Comments

 1. Bvester

  Hej Morten,

  Pudsigt nok, så sidder jeg lige og ser på OwnCloud’s muligheder, og overvejer at installere den til brug med min NAS

  Selv om at jeg har mit eget domæne, så vil jeg gerne have både min kalender, e-mails og kontakter ude af syne for nysgerrige institutioner, så det bliver nok løsningen.

  Tak for din opmærksomhed.

  Mvh
  Bvester

  Reply
  1. Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

   I så fald vil du måske med fordel kunne kigge på Baïkal Server:
   http://baikal-server.com/
   – hvis du har programmer, der kan trække CalDAV og CardDAV.
   Den kræver en totalt banal PHP/SQL-server. Jeg har installeret den og kørt den i endog ganske lang tid. Den kører med min Android-telefon ved hjælp af Davdroid.
   Den kører så godt nok alene serverdelen og har ikke en brugerflade ligesom ownCloud – men den fylder så godt som intet og kører klippestabilt.

   Reply
   1. Bent Vester

    Hej Morten,

    Mange tak for info.
    Dette emne er en artikel værd, og når sommeren bliver lidt mere normal, vil jeg absolut nærlæse dit link.
    I går aftes prøvede jeg at installere OwnCloud på One.com hvor mit domæne befinder sig, men umiddelbart ville den automatiske installation ikke folde sig ud som den skulle, så der ligger lige en udfordring og venter !
    Mvh
    Bvester

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.