Hvad er Chromecast?

Hvad er Chromecast?

For nyligt afholdt Google et lille komsammen, hvor de præsenterede en række nye tiltag. Der var stor opmærksomhed omkring Android 4.3, som netop nu udsluses til Galaxy-produkter – jeg har fået opdateringen på min Galaxy Nexus smartphone – og der var også stor interesse for en kommende Galaxy 7 tablet. Men en af de helt store overraskelser faldt, da Google præsenterede USB-dimsen Chromecast. Og hvad er Chromecast så for en fætter?

Chromecast er en fiks lille USB-lignende anordning, som ikke er større end at du kan have den liggende i din jakkelomme. Med Chromecast kan du proppe den ind i fjernsynets HDMI indgang, og når det er gjort kan du egentlig sammenligne det en smule med, at du har koblet en DVD afspiller til fjernsynet. Altså sådan i overført betydning forstås! Der sker nemlig det, at med Chromecast installeret i fjernsynet kan du fx afspille film – ikke på god gammeldags maner i form af dvd’er eller Bluray discs – nix, via et trådløst signal til og fra husets trådløse netværk eller til og fra din smartphone eller tablet.

Med Chromecast kan du hermed nemt og elegant forbindes til tjenester som YouTube og Netflix, og du kan naturligvis også kyle fotos eller videoklip fra din smartphone op på fjernsynet via Chromecast. Smart, ikke sandt, og vel nok en sand Apple TV kombattant. Prisen for Chromecast er 35 US dollars, altså under 200 danske kroner. Om den kan købes i Danmark? Ikke endnu.

www.google.com/chromecast

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.