Hvad er Black Friday

Hvad er Black Friday

Så er det snart sidste fredag i november, og det er ensbetydende med Black Friday! Efterhånden har dette særprægede amerikanske udtryk også ramt danske butikker, så selv om det ikke ser så sort ud, har op til flere danske butikker også valgt at holde Black Friday. Men hvad er Black Friday og hvor stammer udtrykket egentlig fra?

Black Friday er udtryk for det helt store udsalg den sidste fredag i november. Amerikanske butikker startede for nogle år tilbage med at afholde Black Friday, som er dagen efter Thanksgiving (som er den fjerde torsdag i november). Mange kalder det også for det store åbningsbal til juleindkøb og julegaveræs, og for at sætte det hele i gang har store kæder sparket forbrugsfesten i gang med udsalg og stærke køb på Black Friday. Navnen stammer så vidt vides fra Philadelphia i 1975, hvor gader og fortove var sort af mennesker dagen efter Thanksgiving. Black Friday var født!

Omsætning på 57 milliarder dollars på Black Friday

I USA holder mennesker ligefrem fri på Black Friday, og det er i det hel taget svært at få armene ned, hvis man bor i USA og Black Friday banker på døren. Ikke nok med at der er tilbud i luften på den sidste fredag i november – det er jo ligefrem weekend bagefter, så der er god grund til at fejre alt muligt. Black Friday anses for mange at være den største indkøbsdag i USA, og sidste år anslås det at omkring 141 millioner amerikanske kunder hev kreditkortet igennem terminalen og foretog indkøb på denne sidste fredag i november. Hvad de handlede for? Såmænd 57 milliarder dollars, her af lidt over en milliard på online handel.

Og det er da også handlen online, der interesserer sådan en som mig. Jeg synes det er interessant at hoppe på diverse webshops for at se, om der ikke er gode tilbud. Det er især software, plugins og temaer til WordPress, jeg går efter, og der er virkelig gode chancer for at gøre nogle røverkøb, hvis man leder længe nok.

Og det kan du som sagt også gøre i danske butikker. En søgning i Google efter Black Friday resulterer i gode tilbud fra blandt andre Elgiganten, Komplett, Bilka, Saxo og Fisketorvet, hvor butikker frister med tilbudspriser, hvor man sparer op til 70 procent.

Der findes et hav af websites, der tilbyder overblik over Black Friday butikker samt slagtilbud. Jeg skal nøjes med at linke til nogle få stykker, men måske kan du bidrage herunder i Kommentarfeltet? Kender du til gode links til Black Friday?

www.theblackfriday.com

www.blackfriday.com

www.blackfriday.dk

www.shopalike.dk

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.