Hvad bruger du din fiber til?

Hvad bruger du din fiber til?

Da jeg var en ung knægt, husker jeg stadig den stikkende følelse at blive ramt af en fiberskade fordi jeg ikke varmede grundigt nok op til en fodboldkamp i Odense. For dælen, det gjorde nas. Siden er fiber blevet noget jeg spiser – eller noget jeg bruger, når jeg henter ting og sager ned fra internettet.

Mange af os bruger nemlig fibernet til at klare internetforbindelsen for os, og det betyder at de gode elskelige dage med 28.8 modem, ISDN og ADSL er overstået. Et nostalgisk øjeblik kan jeg godt savne lyden af et skrattende modem, som forsøgte at skabe forbindelse til internettet. Men jeg kommer hurtigt til fornuft.

Husker du Opasia?

Hastigheden af internetforbindelsen via mit første 28.8 modem var ok, hvis jeg lige skulle tjekke Opasia universet. Husker du Opasia? Hvis ikke er du såmænd ikke gået glip af det store. Men jeg husker med tydelighed hvor langsomt det kunne gå, hvis man skulle hente hele avissider ned via 28.8 modemmet. I dag bruger mange af os altså fiber.

Fiber er dejligt. Hastigheden er en helt anden, og i dag er det mere reglen end undtagelsen at vi slubrer det ene YouTube videoklip i os efter det andet. Vi downloader spil og programmer som aldrig før, og så er streaming blevet et ord, som bør optages i nudansk ordbog.

Vi, der bruger fiber, streamer nemlig mere end folk med almindelige bredbåndforbindelser. Almindelige bør stå i gåseøjne. Danske fiberbrugere er nemlig meget ivrige når det gælder streamingtjenester som Netflix, Spotify og Viaplay viser en undersøgelse, som Wilke har lavet for Waoo.

Vi streamer dagligt

På 2 år er streaming steget fra 14 til 25 procent, og hvis du er fiberbruger, så er antallet af streamingbrugere oppe på 55 procent – altså over halvdelen af danske fiberbrugere er pjattede med streaming. 40 procent streamer dagligt. Hvordan kan det mon være at tallet er så højt?

– For det første har fiberbrugere bedre forudsætninger for at streame, fordi de har kapaciteten og båndbredden i deres fiberforbindelse. Med en fiberforbindelse kan hele familien streame samtidig fra hver sin tablet eller PC, uden at det går ud over kvaliteten, siger han og tilføjer, at de familier, der streamer meget, måske også er mere tilbøjelige til at vælge fiber, fordi de ofte har større fokus på og interesse for teknologiens muligheder, siger Henrik Leu Christiansen, som er teknisk chef i EnergiMidt Fiberbredbånd.

Personligt glæder jeg mig til den dag, hvor vi streamer fjernsynsprogrammer. Her i huset har vi en halvstor pakke, fyldt med tv-kanaler, som vi aldrig glor på. Ret dumt, faktisk. Den dag vi kan streame og betale pr udsendelse vil mit humør stige gevaldigt.

www.energimidt.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.