Huske passwords med LastPass

Huske passwords med LastPass

Når jeg arbejder ved computeren, er det lige så sikkert som amen i kirken, at jeg skal trylle passwords op ad lommen med jævne mellemrum. Rundt omkring på nettet er man afhængig af et personligt login, for eksempel ved e-mail, homebanking, intranet og hvad man ellers beskæftiger sig med på diverse surfture. Da man ikke bør bruge samme password til forskellige tjenester og ideer på nettet, skal man med andre ord huske en hulens masse forskellige passwords. Her er der heldigvis hjælp at hente. Jeg bruger selv programmet Roboform med stor fornøjelse. Forleden dag fandt jeg et alternativ.

Kan det blive nemmere?
Det hedder LastPass og er helt gratis at anvende. Der er tale om et program på lige omkring seks MB som installeres oveni i din browser, og pyt med om du bruger Internet Explorer, Safari, Firefox eller andre browsere. LastPass klarer skærene på tværs af browsere. Ideen bag LastPass er at dine ting opbevares online på nettet. Derfor handler det især om at ens “masterpassword” til LastPass hemmeligholdes, og at det er et godt og sikkert password (mindst otte karakterer, store og små bogstaver blandet sammen). Hvis du til gengæld får det gjort godt, har du en velfungerende password-assistent ved din side. Du skal desuden vide, at dine passwords ligger i stærkt krypteret form på serverne hos LastPass.

Når LastPass er installeret, dukker den selv op, når du indtaster brugernavn og passwords på hjemmesider. Som en lille springfyr popper den op og spørger om den skal huske dit login. Hvis du svarer ja til dette, vil den automatisk træde i karakter næste gang du kommer til den pågældende hjemmeside, hvor brugernavn og login skal indtastes. Nemmere kan det næsten ikke være. Hvis du i forvejen bruger det lignende system KeePass, importeres dine oplysninger fra KeePass over i LastPass. Smart. Elegangt. Snildt.

Husker dine favoritter
Den indbyggede Bookmarklet sørger også for at du altid har dine foretrukne websteder lige ved hånden. Der er egentlig blot tale om at dine Favoritter eller Bogmærker lægges op i skyen hos LastPass, og når du herefter logger ind på din LastPass-konto, har du disse foretrukne websteder på skærmen. Det klares smertefrit uanset hvilken computer du sidder ved, blot den har lidt Java-værktøj i orden – og det har de fleste computere i dag.

Som bonus kan jeg slutte af med at fortælle, at LastPass også hjælper dig med at udfylde diverse formularer på nettet. Det gælder for eksempel hvis du handler online og skal udfylde en formular med navn og adresse og den slags kedelige informationer. Det ordner LastPass for dig. Desuden fås LastPass i en version til smartphones og iPhone. Denne version koster dog cirka en dollars om måneden.

www.lastpass.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.