Hurtig ekstern harddisk

Hurtig ekstern harddisk

Her på mit bord står en ekstern harddisk. Eller rettere to. Jeg har købt en lille fiks ting, hvori jeg har ilagt to harddiske, og bagefter har jeg forbundet disse diske til min stationære pc via USB 3.0. Det er der sådan set ikke så meget hokus pokus i. Sådanne eksterne harddiske er gode til at bruge, hvis man ønsker at opbevare filer og mapper et andet sted end lige på selve den pc, man sidder og arbejder ved. I teorien kunne jeg hver aften koble disse 2 eksterne harddiske fra den stationære pc, og opbevare dem et hemmeligt sted, der måske er mere sikkert end Fort Knox. Virkeligheden er dog en anden. Alligevel er jeg glad for min ekstern harddisk, idet jeg uden videre kan medbringe den, hvis jeg eksempelvis ønsker at fremvise de seneste feriefotos fra turen til Portugal. Adata er nu ude med en ekstern harddisk, som skulle være både hurtigere og med lavere støjniveau end traditionelle eksterne harddiske.

Den eksterne harddisk hedder Adata DashDrive Elite SE720 og er en tynd sag på 8,9 mm. Den er produceret i rustfrit stål og er naturligvis skabt i bedste SSD stil. Solid State Drive er synonymt med lynhurtigt diskarbejde, hvilket jeg tidligere forfattede en artikel om, da jeg kiggede på en SSD fra Adata.

Jeg må hellere lige understrege, at jeg ikke har aktier i Adata. Jeg modtog blot en pressemeddelelse, som jeg tænkte kunne komme læserne på nærværende magasin til gode. Nå, tilbage til Adata DashDrive Elite SE720, den eksterne harddisk som efter sigende er støjsvag og hurtig. DashDrive Elite SE720 har læsehastigheder på op til 400 MB pr. sekund og skrivehastigheder på op til 300 MB pr. sekund. Så går det altså stærkt!

Når drevet er forbundet til din computer, vil en blå knap vise status på overførsel mellem computer og disk, og ved at trykke på en enkelt knap kan du igangsætte en backup og synkronisering af filer og mapper, som du selv udpeger. DashDrive Elite SE720 fås med en kapacitet på 128 GB og koster lige under 800 kroner.

www.facebook.com/adata.europe

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.