HTC uden Windows 8

HTC uden Windows 8


Microsoft vrager HTC, og nedturen fortsætter for mobilproducenten.


Lyspunkterne er ikke mange for taiwanske HTC, som har faldende salgsindtægter,     


faldende marginer, leverance problemer og patentsøgsmål.


Nu risikerer verdens femtestørste mobilproducent at blive ladt i stikken af en af sine vigtigste partnere.


Bloomberg melder at Microsoft ikke vil lade HTC benytte licensen til Windows 8 til tablets.
Softwaregigantens storlancering i efteråret, som inkluderer den nye ARM-baserede variant døbt Windows RT, var antaget også at komme i HTC-produkter.


Bekymringer knyttet til at HTC ikke sælger nok enheder, og ikke har tilstrækkelig erfaring med udvikling af tablets, skal have været udslagsgivende for et ”nej” fra Microsoft.


Det hævder kilder med kendskab til de angiveligt kuldsejlede forhandlinger overfor Bloomberg.


En talsmand fra Microsoft vil ikke kommentere detaljerne, men siger til nyhedsbureauet at HTC fortsat vil være en vigtig partner for dem.


Nyheden kommer samtidig med nok et nedjusteringsvarsel hvor HTC skuffer i efteråret markedet med dårligere væksttiltag – en helvending og 23 procent svagere salg end de havde beregnet bare én måned tidligere.


Det som i praksis var en udfladning af omsætningen blev af analytikerne forklaret med at produkterne fra HTC ligner for meget hinanden. Og at selskabet faktisk konkurrerer med sig selv.


Nu varsler HTC om skuffelser i andet kvartal. Omsætningen opgives at lande på 3 milliarder dollars, 13 procent dårligere end antaget i slutningen af april.


Driftsmarginen forventes at falde fra 11 til 9 procent. Årsagen opgives til at være todelt. Det ene er at efterspørgslen i Europa har svigtet.


I tillæg opgiver HTC at patentstriden med Apple har medført forsinkede leverancer til USA, hvilket yderligere har forværret situationen.


Aktiekursen er siden i fjor faldet med over 60 procent. Bare indenfor de sidste døgn de faldet med yderligere syv procent.


Kilde. Digi.no


 


 


 


 


 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.