Hold styr på barnets ting

Hold styr på barnets ting

Som forældre kender man alt for godt til, at barnet i enten skole eller dagpleje har fået sin jakke væk på forunderlig vis. Det er selvfølgelig ikke bevidst, men børn har naturligt nok ikke det samme begreb om, hvad man skal passe på.

Man kan så vælge at fortælle barnet igen og igen, at det skal passe på tingene – eller man kan tage den nemme løsning ved at anskaffe sig mærkater og mærker til barnets tøj, telefon, iPad eller computer. Som forælder er man derved ikke i tvivl om, hvilken jakke eller telefon, der er barnets, samtidig med at barnet kan have en masse sjov med at plastre sin trøje eller iPad ind i flotte klistermærker, som de kan vise frem for alle de andre.

Giv barnet trygge rammer

Bruger man en dag med barnet til at finde alle disse fine mærker til at markere tingene, vil barnet også kigge på mærkerne og tænke tilbage på, hvor sjovt det var at bestemme med forældrene – altså vil mærkerne fungere som en reference til en god og sjov tid. Hvis barnet måske er lidt nervøs for at starte et nyt sted uden forældrene, vil den mærkede jakke blive en vigtig personlig genstand for barnet.

Udover denne connection så kan personlige mærkater på computeren eller iPad’en også give barnet en følelse af, at dette er dets personlige rum, og her kan ingen røre barnet.

Læs mere om, hvordan barnet kan ”føle sig hjemme” i denne artikel.

Hjælp barnet med at socialisere

Det er utroligt vigtigt for enhver forælder, at barnet klarer sig godt i skolen. I starten kan det endda være vigtigere med det sociale frem for det faglige, fordi det er her ens sociale base bliver dannet for resten af livet.

Hvis man har en ny sej skoletaske eller computer med masser af fede emblemer, kan det fremkalde et: ”Årh, sådan en vil jeg også have” og senere på dagen ”Mor, jeg vil også have en taske, som Søren har!”. Har man ting som andre kan lide, er de langt mere åbne over for dig, og det bliver derved nemmere at skabe venner.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.