Hjælp til Windows 7

Hjælp til Windows 7

Den landede for nyligt, den nyeste fugl i Windows-serien. Windows 7 har taget en masse mennesker med storm, og styresystemerne XP og Vista træder langsomt, men sikkert i baggrunden. Personligt har jeg udelukkende rosende ord om 7’eren, og min Vista Ultimate-skive ser formentlig ikke mit dvd-drev igen. Først og fremmest er det Windows 7s glidende og nærmest smertefri gang, som er i højsædet. Det amerikanske nyhedsorgan, CNN, ser på om Windows 7 er noget, der er værd at investere i. Det er faktisk temmelig interessant læsning.

Virker Windows 7 på min computer?
Et temmelig vigtigt spørgsmål at få besvaret, inden man spenderer er pæn håndfuld skillinger på styresystemet. Der skal en vis analyse til for at få svar på spørgsmålet, om Windows 7 kan køre på din pc, men overordnet er svaret, at hvis din pc mestrer Windows Vista, mestrer den også Windows 7. Minimumskrav til pc’en, er +1 GHZ processor, minimum to GB RAM samt en harddisk på 16 GB som det absolutte mindste. Hvis du er i tvivl om du kan afvikle Windows 7 på din maskine, kan du downloade et gratis værktøj, der analyserer din pc. Det hedder Windows 7 Upgrade Advisor.
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/upgrade-advisor.aspx

Kan det betale sig at opgradere?
Tja, hvis du har pengene og hvis du synes du trænger til forbedring og fornyelse, så er svaret et rungende ja. Jeg fortryder ikke at jeg lagde Windows 7 ind, og selv da systemet var i en testfase, virkede det mere ”roligt og harmonisk” end Vista. Omvendt: hvis du har andet at bruge penge på, så fortsæt trygt med XP eller Vista. CNN minder dog om, at XP efterhånden har otte år på bagen – en pæn og nærmest utænkelig årrække, når man taler om moderne software. Måske kan det allerbedst betale sig at købe en spritny pc, hvor Windows 7 følger med.

Hvilken version af Windows 7 skal jeg vælge?
Tja, igen afhænger det af dit behov. Home Premium er den biligste version, og den vil opfylde de fleste computerbrugeres behov. Den gennemsnitlige hjemmebruger bør fokusere på Home Premium. For folk, som anvender pc’en lidt mere professionelt kan overveje Professional Edition. CNN skriver ganske humoristisk at hvis du arbejder for CIA og har mange ting der skal beskyttes, er det Ultimate du skal vælge. Ultimate inkluderer nemlig Bitlocker kryptering.

Er det nemt at installere Windows 7
Ja. Det er det. Jeg har selv installeret Windows på to forskellige computere på to forskellige måder.
Metode 1: En stationær hvor Windows 7 blev installeret ”rent” – altså ikke en opgradering af Vista. Her var der kun bøvl med et trådløst netkort, som hurtigt blev genkendt, da driverne blev fundet frem.
Metode 2: som opgradering på en bærbar Dell. Ingen problemer overhovedet. Al hardware og netværksprintere, software ”und alles” fungerede. Opgraderingen tager længere tid end en ren installation.
Der kan opstå lidt palaver, hvis man opgraderer fra Windows XP, så tag en brugbar backup, inden du går i gang.

Hvad hvis jeg får behov for hjælp?
Her kan du med fordel besøge Microsofts hjemmeside, som har indrettet et specielt Windows 7 hjælpeafsnit. Du kan selvfølgelig også besøge Nettipsforummet. Her sidder hjælpsomme folk, som gerne hjælper med tekniske spørgsmål.

Er der fancy nyheder i Windows 7?
Tja, systemet ligner jo Vista på mange områder, men Bibliotekerne er en spændende nyhed. Her kan du samle mapper fra forskellige placeringer på din harddisk og lægge disse i et fælles bibliotek. Herved er der nem adgang til mapperne, som før lå spredt, men som altså nu er samlet i et bibliotek.
Proceslinjen óg genvejene derpå er også ændret en anelse. Alt er blevet noget smartere og mere praktisk, når man først har vænnet sig til det.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.