Hjælp til trådløst signal

Hjælp til trådløst signal

De fleste i boliger over 70 kvadratmeter kender det efterhånden: man har etableret trådløst internet i huset, men hurtigt erfarer man at signalet i den forkerte ende af huset er møgdårligt. Typisk er signalet omkring routeren rigtigt godt, men bevæger man sig en smule væk fra routerens antenner, svækkes signalet, og ofte er det så irritation, der vækkes i stedet. Jeg har samme problem i mit hjem. Routeren står i stuen, og så er vi ellers i mange kroge af huset med bærbare computere, tablets og smartphones. Her oplever vi ofte døde punkter, hvilket betyder at vi må bevæge os i forhold til den trådløse router. Knægten har for eksempel lavet lektier i stuen, fordi det trådløse signal var for svagt på hans værelse. Dette er der heldigvis ændret på nu via en spritny extender fra Linksys. Den hedder RE6500.

Inden jeg går i gang med at rose alt for galt, skal det bemærkes at jeg tidligere har afprøvet sådanne extendere. Det er oplevelser, som var gode til at begynde med, men som på mærkværdig vis mistede forbindelsen med tiden. Nu afprøver vi så en ny extender fra Linksys, og det ser på papiret ud til at være den bedste løsning til indtil videre. Linksys RE6500 er en extender til cirka 800 kroner, hvilket er en pæn sum for en extender. Her må det dog tilføjes at pengene er givet godt ud, hvis man kan få det eksisterende netværk til at spille godt sammen med Linksys RE6500 – og det kan det hjemme hos os.

Nem opsætning af Linksys Extender

Linksys RE6500 arbejder på den måde, at den forøger det trådløse signal fra den trådløse router, der står et fast sted i hjemmet. Den nye RE6500 anvender Cross-Band teknologi, hvilket giver Wi-Fi signalet mulighed for at modtage data på et bånd og sende det samtidig på et andet. Dette resulterer i et veludrustet og forbedret internetsignal i de områder, hvor extenderen rækker. Fidusen ved Linksys RE6500 er blandt andet, at den indeholder fire Ethernet indgange, så du fysisk kan tilslutte en bærbar computer via LAN kabel. Det er den løsning vi i første omgang har valgt hjemme hos os, hvor knægten af og til har brug for stabil adgang til online spil som eksempelvis Skyrim. Man kan sågar koble musiksystemer direkte til Linksys RE6500. Udseendemæssigt ligner Linksys RE6500 extenderen en ganske almindelig trådløs router. Antennerne – to stk – kan pilles af eller justeres for at sikre bedst mulige dækning.

Når du pakker Linksys RE6500 extender ud af boksen, bemærker man straks at det ikke er nødvendigt med en installations cd eller lignende. Du snupper de to løse antenner og monterer dem på extenderen. Find herefter et sted, hvor du finder det egnet at placere extenderen. Forsøg så vidt muligt at finde et sted, hvor der er minimum 50 procent dækning. Sæt extenderen til en stikkontakt og lad den så gå i gang med at finde det trådløse netværk. Når lampen på toppen af Linksys RE6500 lyser konstant, betyder det, at du kan finde extenderen på din pc eller Mac som et nyt netværk. Tilslut din enhed til denne forbindelse. Endelig: Åbn din foretrukne browser og følg instruktionerne. Slut, prut, finale. Du har nu (forhåbentligt) fået en langt hurtigere up- og download hastighed.

www.linksys.com/en-eu/products/rangeexpanders/RE6500

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.