Hjælp til seniorer pr smartphone

Hjælp til seniorer pr smartphone

Vi kan alle godt bruge lidt hjælp en gang imellem. Det er en menneskeret at man kan bede om hjælp, og ofte bliver hjælperen varm om hjertet ved følelsen af, at man kan bruges til noget nyttigt. Nu er seniorbrandet Doro ude med en ny service, som de kalder Doro Connect & Care.

Doro er måske kendt af læserne for deres mobiltelefoner til danske seniorer, altså folk som er kommet op i en alder, hvor man ikke længere er voksen. Nå, men altså Doro Connect & Care er et forsøg på at yde hjælp til seniorer, som af den ene eller den anden grund er strandet på et teknisk område.

Egentlig er Doro Connect & Care en app, som man kan installere på sin smartphone (iPhone og Android) og som altså også kan installeres på udvalgte Doro telefoner. Når app’en er installeret og konfigureret, er der skabt en slags hjælpenetværk, hvor det ældre medlem af familien kan sende en alarm eller blot en fællesbesked.

Er alt som det plejer at være?

Det betyder at hvis seniormedlemmet trykker på en alarmknap sendes automatisk en besked u til de personer, som den ældre har i sit netværk. Det kan være venner, familie og naboer. Skulle man som familiemedlem ikke være i nærheden, kan man sende nødråbet ud til venner i nærheden af den ”nødstedte” og derved hurtigt skaffe vedkommende noget hjælp.

Det kan naturligvis også være i andre situationer, at den ældre ønsker assistance. Det kan være alt lige fra småindkøb eller skabe, der knirker. En af de smartere ting ved Doro Connect & Care er at pårørende på afstand kan få en notifikation, hvis noget er anderledes, end det plejer at være. Måske har telefonen stået ubrugt hen i flere dage. Måske reagerer den ældre ikke på opkald eller SMS’er.

Doro Connect & Care er ikke gratis. Det kommer til at koste 25 kroner om måneden, så hvis familien synes at det er værd at overveje, kan man komme i gang i sommeren 2015, hvor Doro Connect & Care gerne skulle være til rådighed.

www.doro.dk

https://www.youtube.com/watch?v=WNFohjcLVYE

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.