Hjælp! Min harddisk er syg!

Hjælp! Min harddisk er syg!

Jeg lægger hovedet og blokken og indrømmer: jeg har kvajet mig. Igennem nogle år har jeg haft familiens digitale billedalbum liggende på en Seagate harddisk, og alt har fungeret helt som det skulle. For nyligt fik jeg isat en SSD i maskineriet, og i den forbindelse løftede jeg mine to Seagate diske ud og monterede dem i et ekstern drev, koblet til computeren via USB 3.0. Så langt så godt. Det har været en fortræffelig løsning, og hidtil har jeg intet haft at udsætte på løsningen. Men alt varer ikke evigt, og nu oplever jeg pludselig problemer med Seagate harddisken. Den begynder at opføre sig uheldigt, og den nemme tilgang til filer og mapper på harddisken er ikke længere nogen dans på roser. Roserne er begyndt at stikke.

Faktisk sker det nu med jævne mellemrum, at jeg mister forbindelsen til harddisken, hvor tusindvis af digitale billeder fra de seneste ti år ligger gemt. Og det er en væmmelig følelse at ens minder nu pludselig hænger i en ultratynd tråd. Det er klart at jeg allerede er begyndt at forsøge at kopiere billederne over på andre drev, men desværre sker det hurtigt, at forbindelsen til Seagate kappes, og at kopieringen derfor afbrydes. Indtil videre har jeg brugt den fremgangsmåde at kopiere nogle få billeder ad gangen, og når forbindelsen så er afbrudt, genstarter jeg harddisken og fortsætter, hvor jeg slap.

Moralen er altså at hvis du har dine dyrebare minder liggende på en ekstern harddisk, så husk at der ingen garantier er for, at dine billeder ligger i sikkerhed. Faktisk er sådan noget hardware utroligt ømfindigt, og du skal absolut ikke sætte din lid til, at det nok skal gå. Nixenbixen! I stedet synes jeg du skal få iværksat en backup af dine billeder, så du altid har dem liggende 2 steder. Det er i al fald den taktik jeg vil satse på fremover. Desuden vil jeg som noget af det første – hvis jeg får reddet mine billeder – lægge dem op på min Google konto via det gratis program Picasa. Jeg har 200 GB plads hos Google, og jeg er så naiv at tro, at sikkerheden er større hos Google, end den er hjemme hos mig. Hvis NSA har lyst til at besigtige mine fotos, er de mere end velkomne.

Hvordan sikrer du dig dine digitale fotos og minder?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.