Historien om Nexus

Historien om Nexus

Beklager men historien her handler igen om Android, Googles styresystem på smartphones. Mange foretrækker konkurrenten fra Apple. iPhone er en laber telefon, og jeg synes de er på rette kurs ved at gøre skærmene en smule større, men jeg tror næppe at jeg sadler om fra Android til iPhone iOS

Jeg er glad for min Samsung Galaxy Nexus, og det er netop en af Googles ”egne” modeller, hvor Google i samarbejde med en telefonproducent fremstiller en speciel Android. Nexus er fællestitlen for disse telefoner, og der er langet 4 modeller over disken.

Den første Nexus

Den første Nexus blev præsenteret i starten af 2010. Den hed Nexus One, og hele verden fulgte præsentationen med spændte øjne, fordi Google ønskede at sætte nye standarder for, hvad en moderne smartphone skulle kunne. En hurtig processor, masser af RAM samt en lækker AMOLED skærm gjorde, at folk spidsede ører, når ordet Nexus blev nævnt her, der og alle vegne. Ud over fine specifikationer var Nexus One også interessant, fordi Google for alvor satte fokus på Android. Samsung stod for fremstillingen af Nexus One.

Næste Nexus kom til at hedde Nexus S. Også her valgte Google at samarbejde med Samsung. Det skete i december 2010, og ud over stadig fine specifikationer med bonus fra Samsung Galaxy S-serien introducerede Google deres NFC, altså en teknologi, hvor man kan udveksle ting og sager trådløst imellem mobiltelefoner. En skærm på 4 tommer gjorde, at iPhone på det punkt blev overtrumfet.

En stærk Android

Og Samsung stod også bag Galaxy Nexus, den smartphone som jeg selv har liggende i lommen. Den dukkede op i starten af 2012, og med en pæn, stor skærm, en dual-core processor, 1 GB RAM og den slags specs lignede Galaxy Nexus et virkeligt hit. Desuden blev Android stadig stærkere og mere velfungerende, og selv om Android af mange kritiseres for at være et hullet system med risiko for malware og andet skidt, har jeg kun positivt at sige om Android.

Næste og indtil videre seneste Nexus på stammen hedder Nexus 4. Her er det LG, der står bag selve smartphone-delen, og det bliver interessant at se om Nexus kan fortsætte med at være en top-modspiller til iPhone samt de populære Galaxy-modeller fra Samsung. Personligt er jeg overbevist om, at jeg ikke skal have Nexus 4. Dels er min Galaxy Nexus ganske god og den fortjener ikke at blive udskiftet, og dels har jeg særdeles slemme erfaringer med LG smartphone. Jeg håber alt det bedste for Nexus 4, for det kan blive fatalt for Nexus-serien, hvis der dukker en smutter op.

www.google.com/nexus/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.