Her er de 5 bedste browsere

Her er de 5 bedste browsere

Når du surfer på nettet, bruger du et program, som man kalder en browser. Uden en brower = ingen surftur til dig! Igennem tiden har browseren været underlagt mange forbedringer, og her i starten af 2015 synes jeg at det er på sin plads, at jeg lige kommer med min anbefaling: her er de 5 bedste browsere.

1. Google Chrome

Jep, jeg kan s’gu’tte lade være. Google Chrome er min favoritbrowser og har været det igennem et par år nu. Jeg er jo lidt af en Googleman, og alt andet lige så hænger Googles produkter fint sammen. Ved at logge ind i Google Chrome synkroniserer den de informationer, som du finder ok at synkronisere, og det betyder at du pludselig har samme udvidelser og samme bogmærker uanset hvilken Google Chrome du sidder ved. Chrome er desuden hurtig, og jeg oplever sjældent at den ikke kan åbne bestemte hjemmesider.

2. Firefox

På næste plads finder vi Ildræven, Firefox. Firefox har egentlig været min bedste browserven i mange år, men på et tidspunkt fik jeg nok af alle de opdateringer, der ramte Firefox i tide og utide. En af årsagerne til at Firefox var min bedste browserven var alle de spændende extensions, man kan hente til browseren. Desuden er den stabil og relativ hurtig. Du kan også synkronisere på tværs af Firefox browsere.

3. Internet Explorer

Microsoft Internet explorer har været udskældt i mange år. Langsom. Klodset. Usikker. Og fyldt med MSN og Bing, som jeg bare slet ikke kan bruge. Derfor koster det lige til konfiguration hver gang jeg skal bruge Internet Explorer. Ny startside. Ny søgemaskine. Bøvlet. Til Internet Explorers forsvar skal det siges, at de nyere versioner er blevet væsentligt hurtigere, og jeg glæder mig egentlig til at hilse på den helt spritnye version i Windows 10, som ikke kommer til at hedde Internet Explorer, men Spartan. Måske er der spændende nyt under solen?

4. Safari

Hmmm… Tja, Safari er ikke en browser jeg bruger ret meget, og jeg ved godt at jeg får en ordentlig omgang Apple freaks på nakken nu. Safari er bare ikke min kop te, hvilket indrømmet skyldes, at jeg aldrig har vænnet mig til at bruge den. Når jeg surfer på min Macbook, er det med Chrome, og da jeg ikke ejer iPhone eller iPad, er Safari et fremmed landskab for mig. Jeg bruger den naturligvis til at teste hjemmesider og design med, men et varmt venskab bliver det næppe til.

5. Dolphin

Og for lige at vende sagerne på hovedet slutter jeg af med en femteplads til den mobile browser Dolphin, som er et fremragende valg til Android. Dolphin åbner de fleste websites på den mobile skærm, og den er i stand til at klare rigtigt mange udfordringer. Den crasher sjældent, og så byder den på en række spændende features, som du måske vil nyde godt af.

Som du ser, landede Opera uden for bedømmelse. Den norske browser Opera eksisterer stadigvæk, men jeg indrømmer at jeg ikke levner den mange chancer, hvilket faktisk er en skam, da Opera byder på glimrende modspil til de andre. Tiden er blot løbet fra Opera.

2016: Edge

Endelig runder vi af med den nyeste browser fra Microsoft. Den hedder Edge og er bundled i Windows 10, hvor du både har Internet Explorer og Edge. Personligt er jeg “gift” med Google Chrome.

Hvilken browser er din favorit?

Læs også

3 Comments

 1. Erik Jørgensen

  Tidligere var Firefox min foretrukne browser. Der var nogle ganske få ting, der ikke virkede tilfredsstillende hos mig. Muligvis havde jeg ikke indstillet korrekt. Disse få ting virker perfekt i Google Chrome. Lige siden er GC min foretrukne. Virker efter mit behov og mere til. At den muligvis snager i mit privatliv, kan jeg godt leve med, for hvem gør da ikke det

  Reply
 2. Daniella Laubech

  Jeg h r været meget glad for Google Crome, men i går blev den pludselig meget langsom og der skete ting og sager.Jeg har prøvet at gendanne systemet, men jeg var lige vidt. Nu har jeg slettet Google Crome og kører på Firefox. Jeg er nødt til at ha` en ekstra browser, men det kommer nok.

  Reply
 3. Affi (Allan2)

  Som vores Redacteur, er jeg også begejstret for Googles udbud, og de fleste er vel efterhånden immuniserede i.f.t. sporing af vores aktiviteter. Det er hamrende ligegyldigt, om man bruger Google Chrome browseren eller en pendant. Sporingen er etableret, og det er accepteret som et nødvendigt onde – en modydelse for det gratis produkt.

  Jeg er meget bevidst om, at de garvede geeks sværger til Mozilla Firefox, selvom den efterhånden er schrinket til at være en underlig bastard som resultat af en parring med Google Chrome. Først fravalgte jeg Firefox, fordi den var langsom…..og en pryd for øjet var den heller ikke med sin klodsede konstruktion. Well, de slankede den, de gode Mozilla-folk, men da gik inkarnerede Firefox’ fans helt i autisme mode, mens andre mente, den blev en anelse mere attraktiv. Imidlertid er den stadigt langsom i.f.t Google Chrome, og Internet Explorer 11 er også langt hurtigere. Den fravællges dog af princip, da den kommer præinstalleret på et OS, der er påbudt at tilbyde frit browservalg. En hån af brugerne, vil jeg mene. Imidlertid er browseren hurtigere, og den kan sagtens bruges til at læse dagen’s nyheder og lign. med. Firefox har jeg på USB-pen som portable med nødvendige tilføjelser. Som, Daniella Laubech, skriver, har hun desværre haft den stik modsatte oplevelse. Hvis en browser er blevet langsom, har jeg aldrig oplevet en forbedring ved geninstallation. Der ligger noget uønsket, som sløver browsingen, er jeg ganske overbevist om. Problemet er bare, at hvis man fjerner det med de “avancerede” scannere ADW-cleaner og især Herd Protection, så lægger man enten browseren eller hele styresystemet ned – hvis man er rigtig uheldig. Ingen af de pågældende kan se forskel på, om man har helt legitime ting liggende – eller om det rent faktisk er malware. Man kan ikke gå direkte til det fundne og få det efterchecket. I disse tilfælde, formattérer jeg, da det i evighed vil plage “mit neurotiske sind”, at der ligger noget uforklarligt – “forklaret” med en talrække, man vist skal være expert for at se oprindelsen på. Almindeligvis harcelleres ganske voldsomt, når en “1 Click optimizer” ikke lader brugeren efterchecke emnerne, som slettes. Hvorfor i alverden det samme ikke kræves af et par diminutive scannere, kan undre ?

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.