Headset – snak uden hænder

Headset – snak uden hænder

Telefoner og snak er populært. Vi anviser et par smarte produkter, som gør det lettere at snakke. Uden hænder.

Det er ulovligt at køre bil og snakke mobiltelefon samtidig. Begge hænder skal være på rattet, og har man travlt med at tale telefon, mens man navigerer rundt i trafikken, vanker der en bøde. Nu er det heldigvis således at man sagtens kan snakke telefon, mens man kører bilen. Der er en lang række muligheder for at snakke løs, mens man sidder bag rattet. Det kan eksempelvis være en færdiginstalleret ”snakke-pakke”, hvor man monterer en mikrofon i bilen, og hvor telefonsnakken foregår via bilens stereoanlæg. Det kan også være en af de små, smarte headsets, der kobles til mobiltelefonen via Bluetooth.

Headset fra Plantronics til to telefoner
Et af de nyere produkter stammer fra firmaet Plantronics, som er kendt for sit udstyr til mobiltelefonerne. Plantronics har netop lagt et spritnyt produkt på markedet. Her er der tale om et Bluetooth headset, som mestrer det, som et headset skal mestre: at folk med ”dimsen” bag øret kan lytte og tale i telefonen uden at have telefonen mellem fingrene. Det nye headset hedder Plantronics Voyager 520, og når man betragter produktet fra afstand, ligner det et hvilket som helst headset.

Teknologien i det nye headset er dog en anelse udvidet, idet Voyager 520 åbner op for at man kan koble to telefoner til samme headset. Og hvor er det så smart? Hvis man forestiller sig, at man har et par telefoner i brug, for eksempel en arbejdstelefon samt en privattelefon, er det ganske nyttigt hvis begge telefoner kan kobles til headsettet på én gang, og det er præcis hvad Voyager 520 er i stand til. Den medfølgende bordlader gør det nemt at holde headsettet frisk med ny energi. Prisen for Voyager 520 er set til 575 kroner hos www.headsetshop.dk.

Fri bevægelse på kontoret via Jabra
Nu foregår al snak jo ikke udelukkende bag rattet i bilen. Masser af mennesker formår at snakke løs i telefon, mens de er på kontoret, eller mens de går med småsysler i hjemmet. Producenten Jabra har produceret et ganske godt headset, som ud over at virke til mobiltelefoner også fungerer til fastnettelefoner. Headsettet er ganske vist udviklet til Bluetooth-teknologien, og selv om det ikke er ret mange fastnettelefoner, som er udstyret med Bluetooth, magter dette headset alligevel at skabe håndfri snak i telefonen.

Headsettet  fra Jabra har fået tilnavnet JX10, og når man betragter æsken til headsettet, kan man godt blive lidt overrasket over størrelsen. I dag er man vant til at teknologiske dimser ikke fylder ret meget, og alligevel fylder Jabra JX10 godt i landskabet – og hvorfor så det? Først og fremmest fylder den medfølgende Bluetooth-sender en del i æsken. Denne sender skaber kontakt mellem fastnettelefonen og headsettet, hvorimod det hele foregår meget nemmere, hvis JX10 headsettet skal kobles til en mobiltelefon. Et par få klik, og så er der kontakt. Tilslutning og skift mellem enhederne sker automatisk ved hjælp af teknologien, der hedder Multipoint. Der er tale om et flot headset med et design skabt af danske Jacob Jensen. Prisen for Jabra JX10 er set til 1.498 kroner hos www.mobiludsalg.dk.

FAKTA om Bluetooth
Bluetooth er trådløs forbindelse mellem teknisk udstyr, der er Bluetooth-parat. Det er typisk blandt mobiltelefoner, håndholdte computere og headsets, at Bluetooth er velegnet. Bluetooth er opkaldt efter Harald Blåtand (på engelsk: Harold Bluetooth) som var kendt for at have indledt diplomatiske forhandlinger som lagde grundlaget for, at forskellige parter kunne handle og kommunikere sammen (kilde: Wikipedia).

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.