Har du fået virus?

Har du fået virus?

En af de ting, som computerejere frygter allermest, er virusser på maskineriet. Det er med tidens hurtige internetforbindelser virkelig gjort noget sårbart at eje en computer, som konstant hopper fra den ene hjemmeside til den anden. Virusfjolserne pønser hele tiden på nye planer, og de gør meget for at lokke os i baghold og dermed spolere vort ellers gode humør. En af de nyere taktikker fra disse virus-idioter er at sammensætte hjemmesider med aktuelt indhold. Deres plan er jo egentlig ret simpel: at lokke Google ind og indeksere siden. Når Google herefter henviser intetanende netsurfere til den virusbefængte hjemmeside går det galt.

Der anvendes mange andre listige planer til at vi netsurfere lander i virussernes væmmelige spind. Derfor handler det om at tænke sig godt om, når man arbejder ved sin internetopkoblede computer. Sikkerhedsfirmaet Panda har udsendt en pressemeddelelse, hvor de beskriver nogle af de tilstande, som computere kan få, hvis de rammes af virus. Nettips bringer en forkortet version af meddelelsen og henviser ellers til Pandas hjemmeside for yderligere informationer.

Min pc er blevet langsom

  1. Hvis skærmen fyldes med mærkelige popups, reklamer i nye vinduer, vinduer, der fortæller, at pc’en er angrebet af virus mm., er det typisk spyware eller et falsk antivirusprogram.
  2. Kører pc’en pludseligt meget, meget langsomt er dette typisk et tegn på en virus
  3. Hvis et program ikke vil starte, er det oftest et tegn på inficering.
  4. Forbindelsen til Internettet er gået eller kører meget langsomt. Sker dette, er det oftest fordi malware på pc’en bruger forbindelsen til at linke til andre computere i et botnet eller sender mails med vira til brugerens adressebog.
  5. Min antivirus og firewall er slået fra
    Uventede websider op, som brugeren ikke har skrevet i browserens adressefelt.! Dette er andet tegn på, at pc’en er angrebet
  6. Er billederne fra brylluppet forsvundet eller brevet til banken om omlægning af lånet? Lad os ikke håbe det sker, men hvis brugeren oplever det, skal pc’en undersøges grundigt for virus og anden malware.
  7. Antivirusløsningen er forsvundet og firewallen slået fra.
  8. Hvis pc’en har sendt mails, som brugeren ikke har skrevet, starter programmer, som brugeren ikke har installeret, er der meget stor sandsynlighed for, at der er virus på maskinen.

Hvis noget af dette opleves i dagligt brug, anbefaler PandaLabs, at skanne med en antivirusskanner som for eksempel Pandas Active Scan, som desværre ikke kan fjerne eventuelle virusser.

www.pandasecurity.com/denmark/homeusers/solutions/activescan/default.htm?track=80383

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.