Har du en backup plan?

Har du en backup plan?

Af e-tech, www.malwarecheck.dk

Der findes desværre mange måder for hvordan brugerne kan miste deres data. “Precious one” kan blive stjålet, computeren eller harddisken kan gå i stykker, maskinen kan blive inficeret med malware og al data kan gå tabt eller blive hijacked. Fænomenet begrænser sig ikke kun til ikke it-kyndige hjemmebrugere og nybegyndere, samt stressede studerende og desperate housewifes. Også de professionelle og erfarne brugere kan hurtigt stifte bekendtskab med tabet af data. Vigtigheden af at tage backup kan ikke gentages tit nok, for lige så snart vi tror at alle kender til den, bliver vi hurtigt mindet om at det desværre ikke er tilfældet.

Et af de vigtige elementer ved brugen af en computer er en udarbejdelse af en klar backup strategi, samt udarbejdelse og gennemførelse af en backup plan. Nå en backupplan udarbejdes, bør brugerne være primært opmærksomme på disse tre faktorer:

  • Den skal være nemt at sætte op
  • Den skal være hurtig og pålidelig
  • Den skal kunne køre automatisk

Der findes en del gratis løsninger, men vi vil i denne omgang kigge på disse to programmer, som efter min mening lever fuldt op til de ovenstående krav. Begge to er gratis, hvis de bruges privat.

Easeus Todo Backup Home 2.0
Vi har at gøre med et forholdsvis brugervenligt program med mange funktionaliteter. Med Todo Backup Home 2.0 kan brugerne vælge at tage en backup af hele maskinen eller måske nøjes kun med nogle enkelte mapper eller dokumenter. Det er endda muligt kun at tage backup af de filer, som er blevet ændret siden den sidste backup.

Programmet er udkommet i en ny version, Todo Backup Home 2.0, som efter min mening er hurtigere og bedre end sin forgænger Todo Backup Home 1.1. Todo Backup Home 2.0 har en brugervenlig og intuitiv brugergrænseflade, der med sin step-by-step wizard vil guide dig igennem programmets mange afkroge og funktionaliteter. Easeus Todo Backup Home 2.0 er gratis til privat brug og kan hentes her:
www.todo-backup.com/products/home

Macrium Reflect FREE Edition
En gammel kending, der – med sin hurtighed og stabilitet – er gået igennem nåleøjet og er anvendt blandt brugerne på Nettips. Det burde på en måde være en kvalitetsmærkning i sig selv, da de fleste programmer, der anvendes bredt på Nettips, er kigget efter i sømmene og testet af brugerne. Disse kritiske brugere udgør samtidig en gruppe af skrappe anmeldere, der har en del spammere og tvivlsomme applikationer på samvittigheden. Hvis resultaterne af de mange tråde kunne udtrykkes på en enkel, Ol’ Blue Eyes måde, ville det nok være passende at sige ” If You can make it there, you’ll make it anywhere”

Macrium Reflect lever også op til de ovenstående kriterier og kan godt betegnes som brugervenlig, effektiv og stabil, og så kan den ønskede backup indstilles til at køre automatisk. Macrium Reflect FREE Edition er gratis for privat brug og kan hentes på
www.macrium.com/reflectfree.asp

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.