Handler du på nettet?

Handler du på nettet?

Trods krise og uro på danskernes interne finansielle linjer ser det ud til at væksten inden for e-handel vokser. Vi er begejstrede for at trække kreditkortet op ad lommen og købe alverdens ting og sager på nettet. Undersøgelser fra Dansk e-handelsanalyse og Nets viser nemlig at vi handler oftere på internettet, og vi lægger flere af spareskillingerne dér. Angsten for at bruge Dankortet på nettet mindskes for hver dag der går, og heldigvis er der langt imellem rædselshistorier om folk, som er blevet snydt i en ren e-handel. 

 

– Vi glæder os fortsat over den stærke fremgang på over 15 pct. i antal Dankortbetalinger fra 1. kvartal sidste år og til i år. Omsætningen stiger også, men knap så meget som antal betalinger, så gennemsnitskøbet faldt fra 599 kr. i 2012 til 568 kr. i årets første kvartal. Der er faktisk en enkel og logisk forklaring i handelsmønstret på nettet, siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel.

Støtter du de lokale butikker?

Det viser sig at vi foretrækker billigere produkter frem for de dyre af slagsen, når vi handler på nettet. Køb på over 1500 kroner falder, mens det er handler på 50-250 kroner, der stiger. Det er eksempelvis film, musik, legetøj og downloads, som hører til danskernes favoritter, men vi kan også stadig gosdt lide at bestille computere, smartphones, flyrejser og hotelophold via nettet. I 2012 smed vi for cirka 55 milliarder på den virtuelle disk hos danske e-shops. Dette udgør op mod 19 % af det samlede forbrug i detailhandlen.

Personligt handler vores familie naturligvis også på nettet, men jeg fornemmer at omfanget falder. Dels kan vi godt lide den personlige betjening i bylivet, og dels bryder vi os ikke om at se den ene fysiske butik efter den anden lukke på grund af manglende omsætning. Men der dukker alligevel ting op i postkassen. Det er fx varer der ikke er tilgængelige i hyggelige Svendborg, eller varer hvor vi sparer rigtigt mange penge ved at handle på nettet.

Hvordan har du det med nethandel?

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.