Handel på nettet: pas på!

Handel på nettet: pas på!

Når du handler julegaver på nettet, er der nogle ting du skal være grundigt opmærksom på. Det nytter ikke at du bare handler på internettet med hovedet under armen. Folk bliver nemlig snydt, hvis de/vi ikke tænker os grundigt om, inden vi slå til med kreditkortet foran skærmen. Emærket er en blåstempling af shops på nettet, der lever op til nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger, og hvis du handler julegaver på internettet i shops, der har emærkets logo på forsiden, er du på rette kurs. Bemærk dog at en shop på nettet sagtens kan være god nok uden emærket.

Først og fremmest bør du læse om reklamatiojer og fortrydelse af købet. Emærket anbefaler at du læser om fortrydelse, reklamation og eventuelle særlige vilkår. Det kan for eksempel være meget rart for gavemodtageren af det labre abonnement at vide, at det automatisk forlænger sig selv efter det første år.

Spring også uden om fupbutikkerne, hvis det er muligt at opdage det i tide. Det siger sig selv, men du risikerer snildt at købe kopivarer eller at dine kreditkortoplysninger bliver misbrugt. Ifølge e-mærket er dårlige formuleringer og oversættelser, mangelfulde informationer om virksomheden og mærkevarer til spotpris klare tegn på, at det er ugler i mosen.

Drop kontooverførsel og læs bytteregler

Betal kontant med dit Dankort eller Visakort (eller andet kreditkort). Drop tanken om at betale via kontooverførsel, for så er du ilde stedt, hvis sælgeren snyder dig. Hvis du anvender kreditkort, er du sikret af indsigelsesordningen. Det betyder at kortudstederen tilbagefører dine penge, hvis du ikke modtager din vare. Husk at gemme dine kvitteringer, så du kan dokumentere dit køb.

Tjek også byttereglerne. Det kan jo være at du eller gavemodtageren får behov for at bytte varen. Du har altid 14 dages fortrydelsesret, når du handler på nettet, men mange eshops tilbyder udvidet bytteret til en gang ind i januar.Tjek hvad netbutikken skriver om julegavebytning, inden du køber. Det gør livet meget nemmere for modtageren!

www.emærket.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.